AKŞAM Gazetesi
Suriye'deki yeni yönetimin lideri Muhammed el-Golani, Suudi Arabistan'ın Al Arabiya televizyonuna konuştu. Suriye'nin kurtuluşunun bölgede '50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını' söyleyen Golani, ülkede yeni bir anayasanın hazırlanmasının ve yazılmasının yaklaşık 3 yıl sürebileceğini; seçimlerin de yaklaşık 4 yıl sonra düzenlenebileceğini dile getirdi.
FEDERALLEŞME OLMAYACAK
Golani, seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için 'kapsamlı bir nüfus sayımı yapılmasını gerektiğini' ve bunun zaman alacağını kaydetti. Ülkede hukukun yeniden inşa aşamasında olduğunu aktaran HTŞ lideri, "Suriye'nin hiçbir şekilde bölünmesine ya da federalleşmesine izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.
Suriye'de hayat normale dönüyor. Başkent Şam'da insanlar arkadaşları ve aileleriyle geç saatlere kadar kafelerde nargile içip zaman geçiriyor.
KÜRT GÜÇLER ORDUYA ENTEGRE EDİLECEK
HTŞ'nin feshini ulusal diyalog konferansında açıklayacaklarını belirten Golani, SDG adını kullanan PKK/YPG'yle temaslara ilişkin de konuştu. Suriye'nin, 'terör örgütü PKK/YPG'nin saldırı üssü olmasına' izin vermeyeceklerini vurgulayan Golani, Suriye'deki Kürt güçlerinin Savunma Bakanlığı saflarına entegre edileceğini belirtti.