Otuz beş kedi yan yana ölmüş halde bulundu

Porto Riko'da bir at çiftliğinde yan yana 35 kedi ölüsü bulundu. Polis soruşturmanın devam ettiğini söylerken bölgede hayvanlara yapılan zulme ağır cezalar veren yasalar bulunuyor.

Aksam.com.tr

Porto Rikolu yetkililer yaptıkları açıklamada, bölgenin kuzeyinde yer alan Canovanas kasabasında bulunan Camarero Hipodromu'nda tur atan bir güvenlik görevlisinin ölü kedileri bulduğunu ve polisi aradığını söyledi. Hipodrom kompleksine bırakılan mesaja kompleksin sahipleri geri dönmedi.

Aksam.com.tr'nin ABC News'ten çevirdiği habere göre, hayvanları neyin öldürdüğünü belirlemek için kedilerden biri üzerinde otopsi yapıldığını söyleyen polis, zehirden şüphelenildiğini de sözlerine ekledi.

Porto Riko 2008 yılında hayvanlara yapılan eziyetin kovuşturulması için bir yasayı onayladı. Yasa, hayvan kontrol görevlilerinin Porto Riko'nun kuzeyindeki bir toplu konut projesinden düzinelerce köpek ve kediyi ele geçirip bir köprüden aşağı atmalarından bir yıl sonra ABD topraklarında imzalandı.

Görgü tanıkları o sırada atılan hayvanların çoğunun öldüğünü ancak bazılarının atıldıklarında hala canlı olduğunu söyledi.