Otomatik aramayla seçmenleri kandırdı! Yapay Biden'a 6 milyon ceza

ABD'de Başkan Biden'ın yapay zekayla yapılmış sesiyle seçmenleri arayan Steven Kramer'e 6 milyon dolar ceza kesildi. Kramer'in aramaları gerçekleştirdiği şirket de 2 milyon dolar ödeyecek.

SAHTEKARLIĞA EMSAL CEZA

ABD'nin New Hampshire eyaletinde siyasi danışmanlık yapan Steven Kramer, ocakta yapılan ön seçimler öncesi seçmenleri Başkan Joe Biden'ın sesini taklit eden, yapay zeka tarafından oluşturulmuş otomatik aramalar yaptı. Federal İletişim Komisyonu, Kramer'i, 'Arayanın Kimliğini Açıklama Yasası' gereği 6 milyon dolar cezaya çarptırdı. Kramer'in aramaları gerçekleştirdiği Lingo Telecom adlı şirkete de 2 milyon dolar ceza kesildi.

Stever Kramer'in Biden'ı taklit eden otomatik aramalar nedeniyle başta 'seçmenlere baskı uygulama' olmak üzere 13 suçtan yargılanması istendi.

5 HAZİRAN'DA YARGILANACAK

Kramer, teknolojiyle sahte kimlik oluşturmak ve seçmenleri kandırmakla suçlandı. Eyalet Başsavcısı John Formella, New Hampshire'ın seçimlerinin 'yasa dışı müdahalelerden uzak kalmasını' sağlamaya kararlı olduğunu belirtti. Kramer'in yargılanmasına 5 Haziran'da başlanacak. New Hampshire'da seçmene baskı suçuna 3.5 ila 7 yıl arası hapis cezası öngörülürken, bir adayın kimliğine bürünerek sahtekarlık yapmanın cezası için de bir yıla kadar hapis isteniyor.