Ortadoğu'da yine yüksek gerilim! İsrail, İran gemisini torpidoyla vurdu

Kızıldeniz'de ilerleyen İran Devrim Muhafızları'na ait bir lojistik gemisi, İsrail denizaltısından yollanan torpidoyla vuruldu. İsrail'in aynı anda İran'la müzakereler yürüten ABD'yi de bilgilendirdiği belirtildi.

Umman ve Basra Körfezleri ile Kızıldeniz'de uzun zamandır çekişme halinde olan İran ve ABD destekli İsrail arasında yine gerilimi artıran bir gelişme yaşandı. New York Times gazetesi, ABD'li yetkililere dayanarak, İsrail'in Dolphin sınıfı denizaltısından 'Devrim Muhafızları üs ve lojistik gemisi' olduğu bilinen Saviz'e Kızıldeniz'in Yemen açıklarında torpido yollandığı ve geminin suyun altından vurularak ağır hasar aldığını yazdı. İsrail'in bunun ardından aynı saatlerde Viyana'da nükleer müzakereler için Tahran'la masada olan Washington'ı da bilgilendirdiği belirtildi.

MİSİLLEME YAPILDI

İran Dışişleri, patlama ve kısmi hasar meydana geldiğine dair açıklama yaparken, bunun, korsanlara karşı güvenliği sağlamak için bölgede bulunan sivil gemi olduğunu belirtti. Limpet mayınıyla vurulan gemi uzun zamandır bölgede devriye görevi yürütüyordu. İran devlet televizyonu da yabancı medyaya dayanarak Saviz'e saldırıyı kabul etti. Geminin İran'ın bölgede daha önceki saldırılarına misilleme olarak düzenlendiği de belirtildi.

Deniz korsanları nedeniyle bölgede pek çok ülkenin donanma gemisi bulunuyor. Ayrıca İsrail denizaltıları da görev yapıyor.