Orta Doğu'da sular ısınıyor! Haniye suikastı sonrası peş peşe kararlar

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlenen suikastın ardından acil toplanacak.

AA

BMGK Dönem Başkanı Rusya, toplantının bugün yerel saatle 16.00'da gerçekleşeceğini bildirdi.

Acil oturumun İran tarafından talep edildiği, talebin Rusya, Cezayir ve Çin tarafından da desteklendiği kaydedildi.

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından BMGK'nin acil oturumla toplanmasını istemişti.

TBMM FİLİSTİN İÇİN TOPLANACAK

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 15 Ağustos'ta TBMM Genel Kurulu'nda hitap edecek. TBMM Başkanı Kurtulmuş, TBMM'yi 15 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağırdı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un imzasını taşıyan "olağanüstü toplantı çağrısı"nda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisini; Filistin halkına ve davasına güçlü desteğimizi göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak amacıyla Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Genel Kurul'a hitap etmesi hususunda Anayasa'nın 93'üncü ve TBMM İçtüzüğü'nün 7'nci maddeleri gereğince 15 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırıyorum. Sayın milletvekillerinin belirtilen gün ve saatte Genel Kurul toplantısına katılmalarını rica ederim."

İNSTAGRAM'DAN HANİYE SANSÜRÜ

Taraflı sosyal medya ağı İnstagram bir skandala imza atıyor. İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi mottosuyla yola çıkan sosyal medya ağları Facebook ve İnstagram terör devletleri, terör örgütleri ve gayri ahlaki yapılarla stratejik ortaklık yürütüyor. Siyonist, soykırım yanlısı devletlerin lehine sansür uygulamaları gerçekleştiriyor.

BAŞ SAĞLIĞI MESAJLARINI KALDIRIYOR

Instagram'ın, Tahran'da şehit edilen Hamas Siyasi lideri İsmail Haniye'nin fotoğrafından rahatsız olup fotoğrafın bulunduğu paylaşımları kaldırdığı ortaya çıktı.

Haniye'nin hain saldırıda şehit edilmesinin ardından sosyal medyada sesler yükselmeye başladı. Milyonlarca duyarlı insan Haniye'nin fotoğrafını paylaşarak baş sağlığı dilediler ve suikastı kınadılar. Fakat instagram kullanıcalara büyük bir şok yaşattı. "Bu, tehlikeli kişi ve örgütlerle ilgili Topluluk Kurallarımıza aykırı" ifadelerini kullanarak paylaşımları kaldırmaya başladı.

ÖMER ARVAS: BU MECRALARA EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI

AK Parti MKYK Üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas yapılan ikiyüzlülüğe sosyal medyadan şu ifadelerle tepki gösterdi;

İsmail Haniye'nin terörist İsrail tarafından suikastle şehit edilmesine yönelik dijital mecralardaki tepkiye sansür uygulanıyor.

İsrail ve terör örgütleri lehine yıllardır bu sansürleri uygulayan Meta (Facebook, Instagram)bu vahşette de aktif görev alıyor.

Bu mecraların tamamı insanların düşüncelerini özgürce ifade edebilmeleri amacıyla ortaya çıkmıştı fakat geldiğimiz noktada terör devletleri, terör örgütleri ve gayri ahlaki yapılarla stratejik ortaklık yürütüyor, hiçbir denetime tabi tutulmadan keyfi olarak sansür uygulayabiliyorlar.

Genel konular dışında dijital platformlara yönelik bir yasal düzenlemenin getirilmesi zorunluluk haline geldi. Sonucu nereye varacaksa varsın bir insanlık ayıbı haline gelen bu mecralara en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır.

Unutmamalıyız ki yarın birgün bizlerin başına gelebilecek olaylarda da dünyaya karşı ülkemizin sesini kısıp terör örgütlerinin sesini yükseltebilmek halen mecraların insiyatifinde. Hali hazırda yaşadığımız çokça örnek de mevcut.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'yi ziyaret edecek.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Altun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos'ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır.

14 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sayın Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Gazi Meclisimizin Genel Kuruluna hitap edecektir.

Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos'ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır.

14 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sayın Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Gazi Meclisimizin Genel Kuruluna hitap edecektir.

BMGK üyelerinin bazıları Heniyye suikastını kınarken, ABD ve İngiltere İran'ı suçladı