Onlar sizin beslemeniz Şansölye

Avusturya, EUROPOL'ün “PKK AB'yi propaganda ve finansman için kullanıyor” uyarısına rağmen örgütün Viyana'daki ‘propaganda'sına izin verdi. Başbakan Kurz da şikayet etti!

Terör örgütü PKK’nın Avusturya’daki yandaşları Viyana’da 4 gün boyunca eylemler düzenledi. Eylemlerin, Türklerin yoğun yaşadığı ‘10. Bölge’de yapılmasına izin verilmesi ‘Türkleri kışkırtma’ girişimi olarak değerlendirildi.

ÖRGÜTÜN TALİMATIYLA YAPILDI

Eylemler, Türkiye’nin Pençe operasyonlarıyla Kuzey Irak’a girmesiyle kapana kısılan terör örgütünün talimatıyla yapıldı.

Örgüt elebaşlarından Murat Karayılan, geçen hafta, Pençe operasyonlarıyla Türkiye’nin kendilerini ‘bitirmeyi’ hedeflediğini belirterek, tüm yandaşlarına ‘eylem’ çağrısı yapmıştı. Viyana’daki terör gösterisinde, Avusturya yasalarına göre ‘suç’ olmasına rağmen, örgütün kurucu elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ile örgütün Suriye kolu YPG flamaları da taşındı, Türk bayrakları ise yakıldı, polisin üzerine kaldırım taşları atıldı.

Başbakan Sebastian Kurz’un da Twitter hesabından paylaştığı Kronen Zeitung adlı gazete, “Dört gün boyunca Kürt ve solcu göstericiler Viyana sokaklarında Türklerle çatıştılar. Büyük bir polis gücüne rağmen, isyan, vandalizm vardı ve insanlar yaralandı” diye yazdı.

TÜRKLERE ‘EVDE KAL’ ÇAĞRISI

Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ozan Ceyhun, gösterilerden önce Türklere mesaj yayınlayarak, bu gösterileri “Türkleri kışkırtma ve sokağa çekme girişimi” olarak niteleri ve “Evde kal” çağrısı yaptı.

Ceyhun, “Lütfen hep birlikte teröristlerin emellerine ve onları destekleyenlerin Viyana’da huzuru bozma amacına şans vermeyelim” dedi.

‘HAİNLERİNİZİ BAĞLAYIN’

Bazı küçük grupların terör yandaşlarına tepki gösterdiği, ancak polisin bu tepkilere, terör yandaşlarına müdahale ettiklerinden daha büyük bir güçle müdahale etmeleri de dikkat çekti.

Sabah gazetesinin Avrupa baskısındaki habere göre, terör yandaşlarına karşı çıkan Türkler, polise “Hainlerinizi bağlayın” diye seslendi.

Avusturya polisinin müdahalesiyle bazı Türkler yaralandı ve Türklere ait bazı iş yerlerine zarar verildi.

HÜKÜMET HEDEF SAPTIRDI

Avusturya hükümeti ise hem ‘Türk vatandaşlarını terör yandaşlarının kışkırtmalarından uzak durmaya’ çağıran Büyükelçi Ceyhun’u Dışişleri’ne davet etti hem de gösterilerden Türkiye’yi sorumlu tutmaya kalktı.

Başbakan Sebastian Kurz, Twitter hesabından, Kronen Zeitung adlı gazeteden “Viyana’daki ayaklanmalara sıfır tolerans” başlıklı haberi paylaştı ve “Avusturya’da, özellikle Viyana’da, sokaklarda şiddet görüntüleri istemiyoruz. Çatışmaların Türkiye’den Avusturya’ya getirilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, “Türkiye’deki çatışmaların Avusturya’ya taşınmasına anlayış göstermiyorum” dedi.

KURZ HÜKÜMETİNİN ÇELİŞKİSİ

Ancak terör yandaşlarının Avusturya kanunlarına göre ‘yasaklı’ sembollerle gösteri yapmasına izin veren Kurz hükümeti ve İçişleri Bakanı Nehammer. Avusturya’da 1 Mart’ta yürürlüğe giren ‘Sembol Yasası’ ile terör örgütü PKK’nın sembolünün kamuya açık yerlerde kullanılması yasaklanmıştı.

Kurz da, geçen yıl Sosyal Demokrat Parti’nin Viyana’da düzenlediği 1 Mayıs gösterilerinde PKK yandaşlarının çıkardığı olaylara tepki göstermiş, “PKK AB terör listesindedir, çok sayıda terör eyleminden sorumludur ve sembolleri Avusturya’da yasaklanmıştır. SPÖ, PKK gibi Stalinist aşırılıkçı örgütlerle bağlantısını kesmeli. Avusturya’da bu terörist aşırı sol ideolojinin yeri olamaz” demişti.

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (EUROPOL) da 2020 terör raporunda PKK’yı ‘etno-milliyetçi ve ayrılıkçı terörist grup’ olarak tanımlamış ve “PKK, AB topraklarını propaganda, örgüte eleman temini, para toplama ve lojistik destek faaliyetleri için kullanmaya devam ediyor” tespitinde bulunmuştu. 

AYAKLANMALARA SIFIR TOLERANS 

Kronen Zeitung’un “Viyana’daki ayaklanmalara sıfır tolerans” başlıklı haberinde, şu bilgilere yer verildi: “Şansölye Kurz ‘sıfır tolerans’ politikasıyla kapsamlı bir önlemler listesi hazırlıyor. Şiddet eylemlerinin destekçilerine odaklanılacak. Polis soruşturmalar başlatacak. Terörle Mücadele Dairesi, ilgili Türk derneklerinin temsilcileriyle görüşecek. Viyana ve diğer şehirlerde polis sayısı arttırılacak.”

ANKARA’DAN VİYANA’YA UYARI 

Ankara, terör yandaşı gösteriye sert tepki gösterdi ve Avusturya Büyükelçisi Johannes Wimmer’i Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Dışişleri, Türkiye’nin yürüttüğü terörle mücadele operasyonları sonucu can çekişen PKK’ya bu şekilde destek verilmeye çalışıldığını belirterek, PKK’nın Avusturya ve AB’nin terör örgütü listesinde olduğu, sembollerinin de yasaklandığını hatırlattı. 

Gram altın 390'ı gördü, yükseliş devam edecek mi?

Tarihin en büyük operasyonundan ilk görüntüler!

Bakan Soylu: "Bataklık operasyonu 9 ülke işbirliği ile düzenlendi"

"Fatih" Zonguldak açıklarında