O saldırı sonrası ülke ayağa kalktı! ''Dışarı çıkmaya korkuyorlar, tam bir kabus''

Ashling Murphy isimli genç öğretmen İrlanda'da egzersiz yapmak için çıktığı koşuda bir kanalda saldırıya uğradı. İrlanda'yı yasa boğan haber ülkede tam bir şok dalgası yarattı. Konuyla ilgili yerel meclis üyesi Declan Harvey açıklamalarda bulundu.

Milliyet

22 yaşındaki Ashling Murphy İrlanda'da Cappincur'da bir kanalda şiddetli saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Koşu yapmak için dışarı çıkan genç müzisyen bölgenin dışından olduğu düşünülen bir şüpheli tarafından acımasızca katledildi. İrlanda'da yaşanan olay ülkeyi derinden sarsarken, bölgede tam bir şok dalgası yaşanıyor.

Genç öğretmen Ashling Murphy, dün saat 16.00 sıralarında İrlanda'da Cappincur'da bir kanalda şiddetli saldırıya uğradı. Durrow Ulusal Okulu'nda çalışan yetenekli müzisyen, hedef alındığı sırada her zamanki rotasında egzersiz yapıyordu.

Polis, bölgenin dışından olduğu düşünülen şüphelinin sebepsiz ve rastgele bir saldırıda bulunduğuna inanıyor. Olaydan sonra 40 yaşlarında olan şahıs gözaltına alındı. Saldırıya çevredeki diğer yürüyüşçüler de tanıklık etti.

Memurlar, ilkokul öğretmeni ile saldırganın birbirini tanımadığına inanıyor. Genç kadının cesedi üzerinde ise henüz bir otopsi yapılmadı. Bir kaynak şunları söyledi: "Bu, bir akşam koşusu için dışarı çıkmış genç bir kadına tamamen rastgele ve korkunç bir saldırıydı, genç kadın ölümcül şekilde yaralandı."

Bu arada yerel meclis üyesi Declan Harvey, Irish Sun'a şunları söyledi: "Pandemi sırasında burası hepimizin akıl sağlığını korudu çünkü kanal kenarında yürüyebileceğimiz bir yer olması huzur ve keyif veriyordu."

'TAM BİR ŞOK'

"Bugünkü trajediden sonra burası ne kadar kullanılır, kaç kişi kullanır, insanlar nasıl hisseder bilmiyorum. Şu anda orada kendi başına yürüyen kendi karım için korkardım. Ailesine taziyelerimi sunmak istiyorum, bir türlü anlayamıyorum.

"Tam bir şok, buradaki tüm komşularım şokta, bazıları çocuklarını oraya yürüyüşe getirmeye çok korkuyor. Tanrı aileye yardım etsin, zavallı kızın koşuya çıkması ve ailenin bu gece bu haberi alması inanılmaz, yürek parçalayıcı."

Yüksek Eğitim Bakanı Simon Harris de dün gece Ashling'in ailesine taziyelerini iletti. Bakan Harris, "Genç bir kadın, öğleden sonra koşuya çıkmış ve vahşice öldürülmüş. Kadına yönelik şiddeti sona erdirmek için hepimiz harekete geçmeliyiz. Hepimizin sorumluluğu var" dedi.

Sinn Fein lideri Mary Lou McDonald, "Korkunç. Genç bir kadının hayatı güpegündüz kalabalık bir yerde vahşice çalındı. Bu olay ailesi, arkadaşları ve toplum için bir kabus" ifadelerini kullandı.