O haini verin

ABD'de bulunan Türkler, FETÖ lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesi için imza kampanyası başlattı. 35 bini bulan imzalar 100 bini geçerse, Beyaz Saray harekete geçmek zorunda.

FETÖ'nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından ABD’de yaşayan Türkler, Fetullah Gülen’in iadesi için harekete geçti.

Kampanya devam ediyor

Vatandaşlar, Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinde Gülen’in iade edilmesi için “Hükümetimizin Fetullah Gülen’e güvenli bir liman sağlamasını sonlandırmasını ve Türkiye’ye iade etmesini istiyorum” başlığıyla imza kampanyası başlattı. 

Hedef 100 bin imza

İmza kampanyası metninde “Türkiye’deki darbe girişimi sokağa dökülen cesur Türk halkı tarafından durduruldu. Hükümetimizin Fetullah Gülen’e güvenli bir liman sağlamasını sonlandırmasını ve Türkiye’ye iade etmesini istiyorum” denildi. İmza kampanyasına katılım 35 bine ulaşırken, sayının 100 bine ulaşması halinde Beyaz Saray dilekçeye resmi yanıt yazmak zorunda kalacak.

Askeri kalkışmaya tasfiye

FETÖ'nün darbe girişimine karşı, yabancı medyada da tepkiler dinmiyor. Dış basın, manşetine taşıdığı olayı ‘darbecilere tasfiye’ başlığıyla sürdürdü. Times gazetesi "Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrasında Cumhur-

başkanı Erdoğan yargıda ve orduda benzeri görülmemiş bir tasfiye süreci başlattı” derken, Guardian da, Erdoğan'ın Erol Olçak ve oğlunun cenazesinde ağlayışını anımsattı. İ gazetesi de "Ender görülen bir dayanışma ve milli duruş" vurgu yaptı.