NSU davasında 389'ncu duruşma

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyeleri tarafından 4 Nisan 2006'da Dortmund'da öldürülen Mehmet Kubaşık’ın eşi Elif Kubaşık, NSU davasında sorularına cevap bulamadığını söyledi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde devam eden davanın 389. duruşmasında müdahil avukatlarının yanı sıra Elif Kubaşık da söz aldı.

Mahkemede Türkçe yaptığı konuşması tercüme edilen Kubaşık, eşinin herkes tarafından sevilen bir kişi olduğunu, eşine olan bağlılığından dolayı burada güçlü bir şekilde durabildiğini ifade etti.

"Neden Mehmet?", "Neden Dortmund?", "Dortmund'da bunlara yardım edenler var mıydı?" ve "Devlet ne biliyordu ?" sorularını dile getiren Kubaşık, "Bu davada sorularıma cevap bulamadım." dedi.

MERKEL SÖZÜNÜ TUTMADI

Elif Kubaşık, Başbakan Angela Merkel'in 2012'de her şeyin aydınlatılacağı yönünde verdiği sözün de yerine getirilmediğini yineledi.

Güvenlik birimlerini de eleştiren Kubaşık, polisin gerçek faillere ilişkin ipuçlarını görmezden geldiğini, bunun yerine cinayete kurban gidenlerin yakınlarının suçlu gösterildiğini söyledi.

AA