Nijerya'da yolcu teknesinin alabora olması sonucu onlarca kişi öldü, çok sayıda kişi kayıp

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kurbanlar Nijerya'nın Nijer eyaletinde Mokwa bölgesinde ahşap bir teknede seyahat ederken boğuldu.

Aksam.com.tr

Acil durum yetkilileri, Nijerya'nın kuzeyinde meydana gelen bir tekne kazasında en az iki düzine kişinin öldüğünü ve birçok kişinin de çılgınca bir kurtarma çabası sırasında kaybolduğunu söyledi.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kurbanlar Pazar günü Nijerya'nın Nijer eyaletinde Mokwa bölgesinde ahşap bir teknede seyahat ederken boğuldu.

Eyaletteki Nijerya Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı Başkanı Zainab Sulaiman'a göre tekne 100'den fazla yolcu taşıyordu ve yerel dalgıçlar hayatta kalanları ararken ölü sayısının çok daha fazla olabileceğini öne sürdü.

Associated Press haber ajansına konuşan Sulaiman, "Şu ana kadar 24 ceset çıkardılar ... ve 30 kişiyi kurtardılar" dedi.

Nijer Nehri'ndeki alabora, eyalet başkenti Minna'dan 251 kilometre (156 mil) uzaklıkta bulunan Gbajibo topluluğunda meydana geldi.

Tekne felaketleri, yerel yapım teknelerin ulaşım için yaygın olarak kullanıldığı Batı Afrika ülkesindeki birçok uzak toplulukta yaygındır. Olayların çoğu, etkilenen bölgelerin çoğunda iyi ve erişilebilir yolların bulunmaması nedeniyle aşırı yüklemeye bağlanmaktadır.

Nijer Eyaleti acil durum hizmetleri sözcüsü İbrahim Audu'ya göre, son kurbanlar Jebba barajının bulunduğu bölgeden yeniden yerleştirilmişlerdi ve tekneleri alabora olduğunda eski topluluklarındaki tarım arazilerine dönüyorlardı.

Teknenin alabora olmasına neyin sebep olduğu hemen anlaşılamadı, ancak Audu aşırı yükleme, teknenin durumu ya da teknenin su boyunca hareketinin engellenmesini ihtimaller arasında gösterdi.

Bu trajedi, 100'den fazla kişinin öldüğü Nijerya'nın son yıllardaki en ölümcül tekne facialarından birinden üç ay sonra meydana geldi. Yetkililerin o dönemde söz verdikleri su ve ulaşım reformlarının çoğu henüz gerçekleştirilmedi.