New York Times'dan 'timsah gözyaşları'

İsrail'in saygın gazetesi Haaretz'den sonra ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times da Gazze saldırılarında şehit olan 67 Filistinli çocuğu 1. sayfasından yayımladı. Ancak ‘Katil İsrail' diyemedi.

Filistin'de yaşanan katliama haftalarca sessiz kalan Amerikan medyasından farklı bir adım geldi. New York Times gazetesi ilk sayfasında Gazze'de hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını yayımladı. Haberde, "67'si Gazze'de; 2'si de İsrail tarafında çocuklar hayatını kaybetti. Onlar sadece çocuktu" ifadesini kullanan gazete, çocukların katilinin İsrail olduğuna ise vurgu yapmadı. New York Times haberle ilgili iç bölümde de iki sayfayı bu konuya ayırdı. Bu bölümde "Rüyaları ve kabuslarıyla birlikte gömüldüler" ifadesi dikkat çekti. Haberde çocukların hayat hikayelerinden ve büyüyünce ne olmak istediklerinden örnekler verilirken çocukların çizdiği resimler de gazetede yer aldı.

ÇOCUKLARIN TÜRKİYE SEVGİSİ

İç sayfalardaki bölümde Türkiye ile ilgili önemli detaylar da vardı. 10 yaşında hayatını kaybeden çocuklardan birinin çizdiği son resimde Filistin bayrağının yanına Türk bayrağını da eklemesi Filistinli çocukların Türkiye'ye olan sevgisini de ortaya koydu. Haberde 7 yaşında şehit olan Abdurrahman el-Hadidi'nin hayalinin Türkiye'ye seyahat etmek olduğu bilgisine de yer verildi.

Gazetede "Onlar doktor, sanatçı, lider olmak istemişlerdi" cümleleri yer aldı.

VAHŞETİ AKLAYACAKTI, BALTAYI TAŞA VURDU

Eski İsrail Savunma Bakanı Bennett'in sivil hedeflerin vurulmasını aklamaya çalışırken Gazze'deki Şifa Hastanesi diye Pakistan'daki bir hastanenin fotoğrafını paylaştığı ortaya çıktı. Sağlam olan hastaneyi paylaşarak İsrail'in hastaneleri vurmadığını göstermeye çalışan bakanın yanlış fotoğrafı kullandığı ortaya çıkmasına rağmen Youtube hesabında 100 binden fazla kişi tarafından izlenen paylaşımını silmemesi de dikkati çekti.