‘Netanyahu tuvaletime böcek yerleştirdi' Johnson'dan çarpıcı iddia

İngiliz siyasetçi Boris Johnson, Dışişleri Bakanlığı döneminde Netanyahu'nun ziyaretinden sonra tuvaletinde dinleme cihazı bulduklarını açıkladı.

AA

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2017'de Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı sırada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2017'de İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndaki şahsi banyosunu kullandıktan sonra tuvalette casus dinleme cihazı bulduklarını açıkladı.

İngiliz The Telegraph gazetesi, Johnson'un 10 Ekim'de yayımlanacak "Unleashed" adlı anı kitabına ilişkin ilginç detayları paylaştı. Johnson, Bakanlık'taki ofisinde İsrail Başbakanı ile yaptığı görüşme sırasında Netanyahu'nun tuvaleti kullanmak istediğini aktardı. Netanyahu'nun "gizli ek binada" bulunan tuvaleti kullanmasının ardından güvenlik ekibinin arama yaptığını ve dinleme cihazı bulduklarını belirtti. Johnson, kitabında "Netanyahu bir süreliğine oraya gitti. Bu bir tesadüf olabilir ya da olmayabilir ama bana daha sonra böcek taraması yaptıklarında tuvalette dinleme cihazı buldukları söylendi" dedi.