Netanyahu Brüksel'de: Trump'ın yaptığı gerçekleri dürüstçe masaya koymaktı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'de Brüksel ziyraetinde yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti oalrak tanıma kararını savundu. Netanyahu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını gerektiğini söyledi.

1

İkili ilişkiler ve bölgesel konuları AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla görüşmek için Brüksel'e giden Netanyahu, burada ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanıma kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

'TRUMP'IN KARARI MEVCUT GERÇEKLİĞİ TANIMAK'

Trump'ın Kudüs kararını savunan Netanyahu, "Bence Trump'ın yaptığı gerçekleri dürüstçe masaya koymaktı. Barış, gerçek üzerinde temellenir. Barış, gerçekliği tanımaktır ve bence Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu gerçeği gayet açık" dedi.

'FİLİSTİNLİLERİN İSRAİL'İ VE BAŞKENTİ KUDÜS'Ü TANIMA ZAMANI GELDİ'

'Kudüs'ün İsrail'i başkenti olarak tanınmasının barışı teşvik edebileceğini' de söyleyen Netanyahu, 'Filistinlilerin İsrail devletini ve başkenti Kudüs'ü tanıma zamanının geldiğini' söyledi.

'FİLSİTİNLİLERLE BARIŞ OLMASA BİLE AVRUPA KUDÜS'Ü TANIMALI'

'AB ülkelerinin çoğunun Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını beklediğini'  fade eden Netanyahu " Tüm Avrupa devletleri Kudüs'ü tanımalı. Hatta Filistinlilerle bir barış anlaşması olmasa bile" dedi.

'İSRAİL, RADİKAL İSLAM'IN AVRUPA'YA YAYILMASINI ÖNLEDİ'

'İsrail'in radikal İslam'ın Avrupa'ya yayılmasını önlediğini' belirten Netanyahu 'İsrail istihbaratının Avrupa'ya da dahil onlarca saldırıyı da engellediğini' vurguladı. (Sputniknews)