Netanyahu ABD'den süre istedi! 'İki-üç gün daha katledip duracağız'

9 gündür yağdırdığı bomba ve füzelerle 213 Filistinliyi şehit eden İsrail'in başbakanı Netanyahu, ABD yönetiminden saldırıları bitirmek için 2-3 gün süre istedi. Netanyahu ateşkes teklifini de reddetti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Filistin'e 9 gündür bombalar yağdıran işgalci İsrail'i ateşkese ikna etmek için Başbakan Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmeden daha çok kan çıktı. Biden'ın saldırıların durması için çalışma teklifini reddeden Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırıların bitmesi için 2-3 gün daha 'izin' istedi. Ateşkes konusunu yakından takip eden Batılı kaynaklar, İsrail'in yine de Gazze saldırılarını perşembe günü kesin bitireceğini teyit edemedi. İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Aviv Kochavi de askeri operasyonun en az 48 saat daha devam edeceğini duyurdu. İsrail'in 10 Mayıs'tan beri kadın ve çocuk dinlemeden düzenlediği saldırılarda 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 213 kişi şehit oldu, 1442 kişi yaralandı. İsrail'e karşılık veren Hamas'ın Aşdod kentine saldırıları sonucu da 3 İsrailli yaralandı.

ŞAM KAPISINDA YENİ SALDIRI

İsrail'in saldırıları önceki gece boyu devam etti. Savaş uçakları, kuzeydeki Cebel er-Rays, Beyt Lahya, El-Kerame, Şeyh Zayid bölgeleri ile batıdaki El-Makvisi ve El-Ketibe bölgelerini hedef aldı. Bu bölgeler konut, altyapı, güvenlik merkezleri ile tarım arazilerini kapsıyor. Öte yandan İsrail polisi, dün işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'nda toplanmak isteyen Filistinlilere yine plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı. Müdahalede TOMA'lardan tazyikli pis su sıkıldı, 3 Filistinli yaralandı.

İsrail savaş uçakları tarafından birkaç roketle vurulan, Gazze kentinin batısındaki Cemal Abdunnasır Caddesi'ne bakan 6 katlı Kahil Apartmanı tamamen yıkıldı. Söz konusu bina BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) ait okulların yakınında.

Tüm dünya vahşetin durdurulması için uğraşırken Joe Biden yönetiminin İsrail'le 735 milyon dolarlık silah anlaşması imzaladığı ortaya çıkmıştı.

BM: 52 BİN KİŞİ EVİNDEN OLDU

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, "Yerinden edilenlerin sayısının 52 binden fazla olduğundan eminiz. 58 okul 47 binden fazla Filistinliye barınak oldu" dedi.

PUTİN: SALDIRILAR DURMALI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ile Filistin arasındaki şiddetin sona erdirilmesi çağrısı yaptı. Putin dünkü açıklamasında "Ölenler arasında çocuklar da var. İki taraftan da şiddet eylemlerinin sona ermesi ve BMGK'nın ilgili kararları doğrultusunda aktif çözüm arayışına girilmesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.