Netanhayu hayal aleminde

İsrail Başbakanı Netanhayu son 7 senedir Kudüs’ün zaten İsrail’in başkenti olduğunu iddia ederek, BM’nin tarihi bir gerçeği reddettiğini savundu. 

1

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu Avrupa’ya gitti. Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir araya gelen Netanyahu, “Birleşmiş Milletler tarihi bir gerçeği reddediyor. Son yedi senedir Kudüs zaten İsrail’in başkentiydi. ABD başkanı Trump yalnızca gerçeği masaya yatırdı. Cumhurbaşkanının ve benim ofisim, parlamento, yüksek mahkeme zaten Kudüs’te bulunuyordu. Kudüs, İsrail’in başkentidir. Kimse bunu inkar edemez” iddiasında bulundu.

İKİ DEVLET OLMALI 

Mogherini ise, “Tek gerçekçi çözüm, Kudüs’ün iki devletin de başkenti olmasını sağlayacak şekilde, 1967 sınırları çerçevesinde iki devletli çözümdür” diye konuştu. Netanyahu, daha sonra AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

Cezaevine atılmış

25’e yakın İsrail askerinin gözaltına aldığı 16 yaşındaki Fevzi El-Cunidi’nin Ramallah’ın batısındaki Ofer askeri cezaevine nakledildiği belirtildi. Amcası, yeğeninin serbest bırakılması için insan hakları kuruluşlarına çağrı yaptı.

Çocuk toplama kampı kurmuşlar! 

Kudüs direnişinin simgesi olan gözü bağlı çocuğun fotoğrafı hafızalara kazınırken çocuklara yapılan zulümle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Filistinli yayın organı Fajer TV, sosyal medya hesabından İsrail askerleri tarafından gözaltına alınıp gözleri bağlanmış Filistinli çocukların görüntülerini paylaştı. Toplama kampı benzeri yerde İsrail askerleri tarafından gözleri elleri bağlı tutan çocukların akıbeti ise bilinmiyor. İsrail askerlerinin yaptığı zulümle ilgili aktivistler de fotoğraflar paylaşıyor. Fotoğraflarda İsrail askerlerini gözaltına aldıkları kişilere yaptıkları işkenceler açıkça görülüyor.