Neo-Haçlıların cami katliamı

Yeni Zelanda’da Türk ve İslam düşmanı teröristlerin 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 49 kişi öldü. Sosyal medyadan canlı yayın yapan 4 terörist yakalandı. Katliamcının hedefinde Başkan Erdoğan'ın da olduğu ortaya çıktı.

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nda bulunan Christchurch Kasabası'nda cuma namazı sırasında iki camiye otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Türk ve İslam düşmanı olduğu belirlenen 28 yaşındaki Brenton Tarrant isimli saldırgan, Al Noor Camisi’ne girerek otomatik silahlarla herkesi taradı. Üzerindeki kamerayla canlı olarak Youtube hesabından yayınladı. Aynı saatlerde Linwood’daki bir camiye de saldırı düzenlendi. İki saldırıda 49 kişinin öldüğü, 48 kişinin de yaralandığı belirlendi. Bir görgü tanığı saldırının 20 dakika sürdüğünü belirtti. Bir görgü tanığı da, askeri kıyafetler giyen saldırganın, otomatik bir tüfekle etrafa ateş açtığını söyledi. Al Noor Camisi’nde 200 kişi bulunuyordu.  

BİRİ KADIN 4 SALDIRGAN

Polis biri kadın dört kişiyi gözaltına aldı, birinin üzerinde bomba yeleği tespit edildi. Yakalananlar arasında Tarrant'ın da bulunduğu açıklandı. Sosyal medyada, diz çökmüş kamuflajlı bir şüphelinin yakalandığı görüntü yer aldı. İskoç bir aileden gelen ve Avustralya’da doğan saldırganın yayınladığı görüntülerde 5 silahla birlikte yolculuk yaptığı, bir yandan da Sırp propaganda müziği dinlediği görülüyor. Bazı araçların altında bombaların bulunduğu bildirildi. Bombalar imha edildi. 

TRUMP 'TERÖR' DEMEDİ 

ABD Başkanı Trump, “Yeni Zelanda halkına en samimi duygularımı sunuyorum. 49 masum insan öldürüldü. ABD Yeni Zelanda’nın yanındadır” şeklinde tweet attı.

Mektubunda Türklere tehdit 

Saldırganın, kendi YouTube sayfasından 70 sayfalık bir mektup yayımlandığı ortaya çıktı. Mektupta “Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz’ın batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, sizi öldüreceğiz. Ayasofya minarelerden kurtulacak Hıristiyan şehri olacak” ifadeleri yer alıyor.

Erdoğan da katilin suikast listesinde 

Katilin mektubunda “Yüksek Profilli Düşmanları Öldür” bölümünde ise bu kez Erdoğan’a “İnsanımızın en eski düşmanının ve Avrupa’daki İslamcı grubun lideri” sözleriyle ölüm tehdidinde bulunduğu görülüyor. Katilin listesinde Almanya Başbakanı Merkel ve Londra Belediye Başkanı Sadık Han da var.

Saldırgan 2016'da Türkiye’ye geldi 

Yeni Zelanda’da 49 Müslüman’ı şehit eden teröristin birden çok kez Türkiye’ye seyahat edip uzun süre kaldığı belirlendi. Teröristin 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye’ye giriş yaparken görüntüleri ortaya çıktı. Teröristin ayrıca 23 Ekim 2018 tarihinde de Pakistan’da olduğu ileri sürüldü.  

HER PARÇADA IRKÇI MESAJ

İslam düşmanı katliamcı Tarrant'ın silahları ve şarjörleri üzerin yazdıkları, teröristin Neo-Haçlı kafasını net şekilde ortaya koydu: 

1- Anton Lundin Petterson: İsveç’te göçmen 2 çocuğu öldüren öğrenci. 

2- Skanderberg: Osmanlı’ya karşı ayaklanan Arnavut lider İskender Bey. 

3- Alexandre Bissonnette: 2017'de Kanada Quebec'te bir camiye saldırarak 6 kişiyi öldüren saldırgan. 

4- Antonio Bragadin: Magosa’da anlaşmaya ihanet ederek Türk esirleri şehit eden Venedikli komutan.

5-  Tours 732: Endülüs Emevileri ile Fransa’yı yöneten Franklar arasındaki muharebenin tarihi ve adı.  

6- Charles Mattel: 732'deki Tours savaşını kazanan Frank Krallığı komutanı. 

7- 1683'te II. Viyana Kuşatması’nda Türklere karşı savaşan Polonya Kralı Feliks Kazimierz Potocki. 

8- Clavijo 844: İspanya'da Müslümanların Hıristiyanlarca yenildiğine inanılan 'kutsal' savaş. 

9- 1683: Osmanlı'nın Avrupa kapılarından dönme sürecini başlatan 2. Viyana Kuşatması'nın tarihi.

10- Sigismund von Luxemburg: 1396'da Niğbolu Muharebesi’nde I. Bayezid’i yenilgiye uğratan Haçlı ordularının başındaki Roma Germen İmparatoru.

11- 1389’da Kosova Savaşı sonrası Osmanlı Padişahı I. Murat’ı hançerleyerek şehit eden Sırp Miloş Obiliç. 

12- Acre 1189:  1189'da Üçüncü Haçı Seferi’nde Kudüs'ün alındığı Akra Savaşı.

13 - 1456 Belgrad Kuşatması’nda Fatih Sultan Mehmed’e direnen Macar başkomutan Hunyadi Yanoş. 

14- Almanya’daki Nazi yönetiminde çokça kullanılan ‘Karanlık Güneş.’

15- Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Rus donanmasının Çeşme baskını.

16- Vernier: İnebahtı Savaşı'nda Osmanlı donanmasını yakan Venedikli.

17- Vajoseviç: 1877-1878 Karadağ Savaşı'nda Osmanlıları şehit eden katil.

18 - "Türk yiyici".

Ölü taklidi yaptık ama bize de sıktı 

Saldırıdan yaralı kurtulan üç Türk'ten Mustafa Boztaş saldırıyı şöyle anlattı: "Cuma namazı için camiye gitmiştim. Hoca vaaz verirken sesleri duyduk. Hepimiz kaçmaya çalıştık ama en önde kenarda sıkıştık. Bir iki kişi ölü taklidi yaptık, ancak taklit yaptığımızı anlayınca bize de sıktı. Pencereden kaçtık". Adını vermeyen bir görgü tanığı ise gazetecilere, “Saldırganın bir kişiyi göğsünden vurduğunu gördüm” dedi. Bir görgü tanığı da “Bu tarafa geldi, ateş etti, diğer odaya geçti ve hanımların bölümüne giderek onlara ateş etti" diye konuştu.

Tarihimizin en karanlık günü 

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, “Tarihte benzeri görülmemiş bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bunun Yeni Zelanda’nın en karanlık günlerinden biri olduğu açık. Açıkçası, burada olanlar, olağanüstü ve benzeri görülmemiş bir şiddet eylemidir” dedi. Ülkedeki tehdit seviyesinin düşükten yüksek düzeye çıkarıldığını ifade eden Ardern, saldırıyı düzenleyen teröristlerden hiçbirinin güvenlik birimlerinin takip listesinde olmadığını belirtti. 

Dünyadan tepki yağdı 

Almanya Başbakanı Angela Merkel: "Irkçı nefret nedeniyle öldürülenler için yas tutuyorum. Camiye saldırı, demokrasi ve hoşgörüye saldırıdır."

Beyaz Saray: "Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu bir nefret eylemidir.

Rusya lideri Vladimir Putin: “Dua için toplanan sivillere yapılan saldırı, iğrençlik ve acımasızlıkla şok yaratıyor. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt:  "Yeni Zelanda dünyanın en barışçıl ve cömert milletlerinden biri. Duygularınızı paylaşıyoruz.”

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini: "İbadethanelere yapılan saldırılar aslında hepimize yapılmış sayılır.”

NATO Genel Sekreteri Jens  Stoltenberg: “Camilere yönelik korkunç terör saldırılarını şiddetle kınıyorum” 

Hollanda Kralı Willem-Alexander:  “Nefret ve hoşgörüsüzlük korkunç bir yol aldı. Bu şiddete maruz kalan herkesin acısını paylaşıyoruz.”

Birleşmiş Milletler: Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan saldırı İslamofobik, terörist ve ırkçı bir saldırıdır. 

ABD ve Avrupa’da güvenlik önlemi 

Yeni Zelanda’daki terör saldırıları nedeniyle ABD’de ve Avrupa ülkelerinde polis ekipleri birçok camide cuma namazı esnasında güvenlik önlemleri aldı. Londra, Viyana ve Amsterdam gibi kentlerdeki büyük camilerde başta  polis devriyesi olmak üzere çeşitli güvenlik önlemleri dikkati çekti. ABD’de Washington DC, New York, New Jersey ve Pensilvanya başta olmak üzere birçok eyalette de, güvenlik önlemleri artırıldı.