Nazilere izin, Müslümana dayak

Hollanda'da, PEGIDA hareketi liderinin planladığı Kur'an yakma eylemine, Müslümanlar tepki gösterdi. Göstericilerle polis arasında arbede çıktı.

Hollanda'da, ırkçı ve aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin Arnhem'de belediyeden izin aldığı Kur'an-ı Kerim yakma eylemine karşı bir grubun gösteri yaptı. Polisin açıklamasında, söz konusu grubun Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya müdahale etmek istediği ifade edildi.

Grup üyeleri ile polis arasında çıkan arbede nedeniyle PEGIDA'nın gösterisinin sona erdirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, polisin talimatına uymadıkları gerekçesiyle 3 kişinin gözaltına alındığı, 3 polis memurunun yaralandığı belirtildi. PEGIDA lideri Edwin Wagensveld'in de polis tarafından koruma altına alındığı açıklandı.

'GEREKEN YAPILACAK'

Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, ülkede kutsal kitabın yakılmasının yasak olmadığını belirtildi. Denk Partisi Arnhem Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Usta, Marcouch'un PEGIDA'nın Kur'an-ı Kerim'e saldırı eylemine izin vermesini eleştirdi: "Fikir özgürlüğü bahanesi altında yapılan bu açıkça nefret suçu görmezden gelindi. Polisin köpeklerle Müslümanlara karşı tutumu gerilimi tırmandırmaktan öte bir işe yaramadı. Toplumumuzu korumak amacıyla belediye meclisinde daha etkin önlemler alınması için girişimlerde bulunacağız."