NATO, Rusya sınırına dayanıyor: İsveç, Finlandiya ve Norveç koridor oluşturacak

İsveç, Finlandiya ve Norveç, Rusya ile gerginliğe neden olacak bir karara imza attı. Üç ülke de NATO birliklerinin Rusya sınırına hızla nakledilmesi için koridor oluşturacak.

İsveç, Finlandiya ve Norveç'in onayladığı karara göre, NATO birlikleri Kuzey Avrupa ülkeleri topraklarından geçerek Rusya sınırlarına nakledilecek askeri ulaşım için koridor oluşturacak.

NATO TATBİKATINDA TEST EDİLMİŞTİ

Top War'da yer alan habere göre, söz konusu sınır ötesi lojistik güzergahının kullanımı daha önce geçtiğimiz baharda NATO tatbikatlarında test edilmişti. Daha sonra Amerikan birlikleri ve ABD ordusuna ait araçlar Norveç'in Narvik limanına geldi ve buradan transit olarak İsveç topraklarından Finlandiya'ya nakledildiler.

ASKERİ PRSONEL VE TEÇHİZAT HIZLA RUSYA SINIRINA NAKLEDİLECEK

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store'nin İsveçli mevkidaşı Ulf Kristersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile yaptığı görüşme sonrasında belirttiği gibi, yeni koridor askeri personel ve askeri teçhizatın Norveç limanlarından doğrudan Rusya Federasyonu'nun kuzeybatı sınırlarına hızlı bir şekilde aktarılmasına olanak tanıyacak. Üç ülkenin savunma bakanları koridorun oluşturulması için sivillerle işbirliği içinde çalışmakla görevlendirildi.

Daha önce İngiliz yayını The Telegraph, NATO ülkelerinin, NATO ile Rusya arasında büyük bir kara savaşı olması durumunda Amerikan birliklerinin ve zırhlı araçlarının olası bir cephe hattına nakledilmesi için çok sayıda kara koridoru geliştirdiğini bildirmişti. Özellikle Balkan ülkelerindeki limanların yanı sıra Norveç, İsveç ve Finlandiya üzerinden de koridorların oluşturulması düşünülüyor.

Müzakere çağrısı: İstanbul masasına dönelim

ABD'den Ukrayna'ya açık çek: Silahlarımızı tüm Rus tehditlerine karşı kullanabilirler