NATO adayında sıradan bir cumartesi! Finlandiya ve İsveç PKK'ya yine izin verdi

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'ya uyarılarına rağmen terör örgütü PKK yandaşları yine paçavralarla gösteri yaptı, polis sadece izledi.

Türkiye'nin 'terör örgütlerine verdikleri destek' nedeniyle NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya, yine PKK gösterilerine sahne oldu. Finlandiya'nın başkenti Helsinki ve İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG yandaşları, Türkiye aleyhine gösteri yaptı. Fin Parlamentosu önünde toplanan terör yandaşları, NATO'ya girilmemesin isterken, polis göstericileri izlemekle yetindi. Stockholm'deki Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan bir grup terör örgütü yandaşı da, İsveç'in Türkiye'ye silah ambargosu uygulamasını istedi. Gösteride örgüt sembollerinin yanısıra, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı.

'BOZKURT' İŞARETİNE SALDIRDILAR

PKK yandaşları, Finlandiya ve İsveç'le eşzamanlı olarak İNgiltere ve Fransa'da yürüyüş düzenledi. Londra'da BBC önünde toplanan PKK sempatizanları, PKK'nın yanı sıra YPG ve örgütün İran uzantısı PJAK'ın sembolleriyle Abdullah Öcalan ve eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın posterlerini taşıdı. Piccadilly Circis yakınlarına gelen grup, kendilerine tepki gösteren bir Azerbaycan Türkü'ünü de yumrukladı.Saldırıya uğrayan Azerbaycanlı, olayı şöyle anlattı: "Türkiye aleyhine yapılan gösteriyi kaldıramadım. Onlar zafer işareti yapıyordu, ben de bozkurt işareti yaptım. Kadınlı, erkekli üzerime saldırdılar, biri çeneme yumruk attı. Sonra polisler beni kurtardı, bir markette korumaya aldı. Can güvenliğimden endişeliyim."