Myanmar'da cunta karşıtı gruplara hava saldırısı başlatıldığı iddia edildi

Çatışma ve kriz haberlerinin gelmeye devam ettiği Myanmar'da ordunun isyancılara yönelik hava saldırıları başlattığı iddia edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Myanmar ordusunun, hafta sonu Sagaing bölgesinde yaşanan çatışmaların ardından bazı bölgelerde telefon hatları ve internetin de kesilmesi nedeniyle hava saldırılarına başladığı bilgisi geliyor.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, ülkede ordunun 1 Şubat'ta iktidarı ele geçirmesinden, demokrasiye yönelik adımların sona ermesinden ötürü kriz dinmiyor. Myanmarlılar arasında öfke arttıkça orduyu ele geçirmek için Halk Savunma Güçleri kuruldu.

Bilgileri, DVB haber portalına dayandıran Reuters, ordunun Myanmar'ın kuzeybatısındaki Sagaing'in Pinlebu bölgesinde bir saldırı düzenlediğini, hava saldırıları gerçekleştirdiğini yazdı. Ayrıca haberde, cumartesi gecesi telefon hatları ve internetin kesilmesinden önce uçak ve patlama sesleri geldiği bilgisi yer aldı.

Bölge dışından konuşan bir milis üyesi de hava saldırılarının gerçekleştiğini doğruladı, ancak grupta herhangi bir kayıp olmadığını söyledi.

Kimliği açıklanmayan aktivist, muhalifler hakkında "İnternet ve telefon hatlarının kesintiye uğraması nedeniyle onlarla iletişim kuramıyoruz" dedi.

Reuters, iddiaların hiçbirini bağımsız olarak doğrulayamadığını ve ordu sözcüsünün de çağrıları yanıtsız bıraktığını aktardı.