Aksam.com.tr
Çeviri: Hasan Selçuk Turan
Muhammed Ali'nin keçeli kalemle yaptığı bir boks çizimi, New York'taki bir müzayedede 425.000 dolara satıldı.
Aksam.com.tr'nin TRT World'den aktardığı habere göre, Muhammed Ali'nin 1978'de kağıt üzerine çizdiği "Arı Gibi Sokmak" adlı eskiz, efsanevi boksörün, boks stilini tanımlamak için kullandığı ünlü ifadeyi "Ref, kelebek gibi uçup arı gibi soktu!" konuşma baloncuğuyla kollarını zafere kaldırmış rakibini nakavt eden bir boksörü gösteriyordu.
Bonhams müzayedecileri, "Arı Gibi Sokmak" eserinin İngiltere merkezli bir hatıra koleksiyoncusu tarafından satın alındığını söylerken, Ali'nin satışta yer alan 26 sanat eserinin toplamda 945.524 $'a satıldığını, bu da tahminlerin alt sınırının üç katından fazla olduğunu sözlerine ekledi.
BOKSÖRÜN AZ BİLİNEN TUTKUSU
Satılık eserlerin bir kısmı geleneksel doğa resimleriyken, diğerleri daha kişisel karikatür benzeri eskizlerdi. Ali'nin sanat tutkusu çok az biliniyordu, bir dövüşten veya antrenmandan sonra rahatlamanın bir yolu olarak eskiz yapmayı severdi.
1979 yılında tuval üzerine, üstünde "Seni Seviyorum Amerika" yazan kırmızı, beyaz ve mavi bir tablo 150 bin dolara satılmıştı.
1964'te İslam'a geçtiğini açıklayan eski dünya ağır siklet şampiyonu, Parkinson hastalığıyla uzun bir mücadelenin ardından 2016'da 74 yaşında öldü. Resimleri ve çizimleri, Ali'yle sanatı üzerinde çalışan Rodney Hilton Brown'ın koleksiyonundan geldi.