Mu varyantı ABD'yi kapladı

Kovid-19 tespit edilen son varyantı Mu'nun sebep olduğu vakalar, ABD'nin 49 eyaletine yayıldı. DSÖ, bu varyantın tüm diğer mutasyonlardan daha bulaşıcı olduğunu açıklamıştı.

Ocak ayında Kolombiya'da keşfedilen Kovid-19'un Mu varyantı, Hawaii ve Alaska dahil ABD'nin 49 eyaletinde tespit edildi. Nebraska, yeni varyantın henüz kaydedilmediği tek eyalet oldu. Delta varyantından daha bulaşıcı ve aşılara direnme potansiyeline sahip olduğuna inanılan Mu varyantı 384 vaka ile en çok California'da görüldü. 30 Ağustos'ta Dünya Sağlık Örgütü, bu varyantın öncekilerden daha bulaşıcı olma özelliğinden dolayı takibe alınması gerektiğini açıklamış, benzer açıklama ABD'den de gelmişti.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ VEREMDEN ÖLEBİLİR

Cenevre merkezli Küresel Yardım Fonu, koronavirüs salgınının neden olduğu aksaklıklar nedeniyle yüz binlerce kişinin tüberkülozdan ölebileceğini açıkladı. Özellikle Afrika ve Hindistan'da tüberküloz, AIDS ve diğer hastalıklar için kullanılan kliniklerin Kovid-19 için konuşlandırılması ciddi aksamalara neden oldu.

KANADA TÜM SINIRLARINI AÇTI

Kanada koronavirüs salgını sebebiyle 21 Mart 2020'de kapattığı sınır kapılarını bugünden itibaren yeniden açtı. Kanada'nın 17 ay önce zorunlu olmayan geçişler için getirilen sınır kısıtlamalarının Kovid-19 aşılarından herhangi birinden iki dozu yaptırmış olanlar için kaldırıldığı duyuruldu.