Mısır Cumhurbaşkanı teklifi reddetti: Milyonları sokağa dökerim

İşgalci İsrail, Gazze'deki 2.3 milyon Filistinliyi tecrit etmeyi planlıyor. Gazze'dekileri Mısır'a göndermeye uğraşıyorlar. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin ise muhataplarını ülkesinde milyonları sokağa dökmekle tehdit ettiği ileri sürüldü. İşte detaylar...

Sabah

İşgalci İsrail, Gazze'deki 2.3 milyon Filistinliyi tecrit etmeyi planlıyor. Gazze'dekileri Mısır'a göndermeye uğraşıyorlar. İlerleyen yıllarda da Batı Şeria'daki Filistinlileri ise Ürdün'e göndermeyi planladıkları düşünülüyor. Ancak başta Türkiye olmak üzere birçok ülke buna net bir şekilde karşı. Türkiye ayrıca iki devletli çözümü savunuyor. Ürdün tecriti savaş nedeni sayacağını açıkladı. Rusya ve Çin de Birleşmiş Milletler'de ABD'nin karşısında duruyor.

AHLAKİ OLARAK ÇÖKTÜLER TAKTİKLERİ İŞE YARAMIYOR

Siyonist İsrail en başından beri "Hamas'ı yok edeceklerini" söylüyor. Ancak birçok uzmana göre Hamas'ı bitiremeyecekler. İşgal ordusunun kara operasyonları da başarılı olamıyor. İzzeddin el-Kassam Tugayları her gün çok sayıda İsrail tankını yok ediyor. Saldırıların ardından Gazze Şeridi'ne yönelik planları da ellerine dolandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki işgallerini sonlandırmayacağını söylüyor. Ancak buna karşı çıkan İsrailliler var. Eski İsrail başbakanı Ehud Olmert, Netanyahu'nun ulusal güvenlik konusunda devasa başarısızlık içinde olduğunu söyledi. Ayrıca İsrail'in kendi içinde savaş karşıtları, rehinelerin yakınları ve çatışmalarda yakınları ölenler Netanyahu'ya karşı sesini yükseltiyor. Bu yaşananlara karşılık ABD taktik değiştirerek Gazze'nin Filistin toprağı olarak kalacağını söylemeye başladı.

BM: SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal, "Sistematik olarak sivil konutları ve altyapıyı yok edeceğini, Gazze'yi yaşanılmaz hale getireceğini bilerek askeri operasyon yürütmek savaş suçudur" ifadelerini kullandı.

Rajagopal, Gazze'deki 1 milyondan fazla insanın kuzeyden güneye tahliye emrini vermenin, tahliye yollarına defalarca saldırmanın "uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu" vurguladı. Batı basını da son günlerde çark etmeye başladı. Artık programlarında Filistinli yetkililere de yer veriyorlar.

SİSİ: MİLYONLARI SOKAĞA DÖKERİM

Middle East Eye sitesindeki habere göre Mısır, ABD'ye, İsrail'in Hamas'ı Gazze Şeridi'ni yönetmekten uzaklaştırma hedefinin gerçekçi olmayan bir savaş hedefi olduğunu söylüyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin muhataplarını ülkesinde milyonları sokağa dökmekle tehdit ettiği ileri sürüldü. Mısır ayrıca, Gazze Şeridi'nin güvenliğini yönetmelerine dair sunulan teklifi reddetti.

İşgalci İsrail'i kınayamadı: Bunu yaparsak hemen misilleme gelir

Hamas'tan Filistin çıkışı: Hiçbir güç bu gerçeği değiştiremez

ABD'den akılalmaz suçlama! Ölen çocuklar için Hamas'ı sorumlu tuttular

ABD-İsrail arasında "Filistin" çatlağı! Biden, Netanyahu'dan yanıt bekliyor

Tüm üyesi tüm ülkeleri uyardı: Yeni çatışma yuvaları ortaya çıkıyor