Milli Savunma Bakanı Akar: Dünya Libya'daki toplu mezarları unutmamalı

Milli Savunma Bakanı Akar, “Darbeci Hafter güçleri yüzlerce insanı toplu mezarlara gömdü. O insanların aileleri büyük sıkıntı içinde. Bunu dünyanın unutmaması lazım” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya ziyareti kapsamında Libya Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti. Akar, Darbeci Hafter'in toplu mezarlarının, patlayıcılarla hayatlarını ve uzuvlarını kaybetmesine neden olduğu yüzlerce insanın unutulmaması gerektiğini belirterek, "Bu acıyı, sıkıntıyı Libyalı kardeşlerimizle paylaşıyor ve bunu dindirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Darbeci Hafter'in, Libya'daki masum insanlara yönelik saldırılarını anımsatan Akar, Harp Okulu öğrencilerinin katledildiğini ve yüzlerce insanın toplu mezarlara gömüldüğünü aktardı. Bunu dünyanın unutmaması gerektiğini vurgulayan Akar, "Darbeci Hafter'in yaptığı eza, cefanın herkes tarafından hatırlanması lazım. Toplu mezarlardan çıkan cenazelerin sahibi aileler büyük üzüntü, ıstırap içinde. Dolayısıyla biz de elimizden geldiğince onlarla görüşerek acılarını biraz da olsa dindirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.