Milli birliğin önemine dikkat çekildi... Kazakistan Halk Asamblesi'nde dikkat çeken notlar

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Astana şehrindeki Barış ve Uzlaşma Sarayı'nda “Adil Kazakistan: Birlik, istikrar, kalkınma” başlığıyla gerçekleşen Kazakistan Halk Asamblesi'nin 32. toplantısında konuştu.

AKŞAM

EZGİ AŞIK

Tokayev yaptığı konuşmada, dünya düzeninin kökten değiştiğine ve dışarıdan gelen tehditleri önlemenin güncel mesele olduğuna dikkati çekti.

İki gün süren Kazakistan Halk Asamblesi'nin 32. toplantısında, artan küresel zorluklar karşısında milli birliğin önemine dikkat çekildi.

Astana şehrindeki Barış ve Uzlaşma Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Kazakistan Halk Asamblesi, Cumhurbaşkanlığı İdaresi, Hükümet, Parlamento, diplomatlar, siyasi partiler, bilimsel ve aydınlar, sivil toplum sektörü temsilcileri, dini dernekler ve medya temsilcilerinden oluşan çok sayıda kişi katıldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, "Her vatandaş kendi söz ve hareketlerinin sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Duygularla hareket ederek düşmanlık ve nefret gündemine yenik düşmemeli" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Tokayev, tüm Kazakistan vatandaşlarının Kazakçaya hakim olması meselesinin, devlet politikası olmaya devam edeceğini de belirtti.