Mike Pence: Venezuela’ya yaptırımlarımız devam edecek

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Caracas yönetiminin Washington ile diyaloğu kolaylaştırmak için aradığı bir hamle olarak, ülkede tutuklu bulunan ABD vatandaşını serbest bırakmasına rağmen Washington’ın Venezuela’ya yönelik yaptırımarının devam edeceğini belirtti.

Başkan Yardımcısı Pence, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda, “Josh Holt’un ailesiyle birlikte evine dönmesi mutluluk verici. Ancak Venezuela’ya uygulanan yaptırımlar ülkede yeniden demokrasi sağlanana kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Caracas yönetimi daha önce yaptığı açıklamada, iki yıldır Venezuela’da tutuklu bulunan 25 yaşındaki Josh Holt ve eşi Tamara Kalino Candillo’nun serbest bırakıldığını duyurmasının ardından çift dün akşam saatlerinde Washington’a ulaşmıştı.

Maduro diyalog için serbest kalmalarını emretti

Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, “Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Caracas ve Washington arasında başlaması umulan diyalogun kolaylaştırılmasını amacıyla bir jest olarak çiftin serbest bırakılmasını emretti” açıklamasında bulundu.

Evlendikten sonra tutuklandılar

Mormon misyonerlerinden olan Holt, internetten tanıştığı Tamara Kalino ile evlenmek üzere 2016 yılında Venezuela’ya gitti. Ancak çift evlendikten kısa bir süre sonra Venezuelalı yetkililer, çifti silah bulundurma ve Maduro hükümetini istikrarsızlaştırmayı planlama suçlamalarıyla tutuklandılar.

Kritik görüşmenin ardından serbest kaldılar

Çift, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker’ın Caracas’ta Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yaptığı görüşmenin ardından serbest kaldı.

(Avsat Kahire)