Menendez yeniden sahnede! Türkiye'ye ve Türk askerine dil uzattı

Türkiye karşıtlığıyla bilinen ABD'li Senatör Bob Menendez, Pile yolu gerilimi sonrasında GKRY'ye yaptığı ziyarette skandal sözlere imza attı. Rumlar'ın madalya taktığı senatör Türkiye ve Türk askerine dil uzatarak akılalmaz suçlamalarda bulundu. Menendez'e tepki yağdı.

Türkiye düşmanlığıyla tanınan ABD'nin New Jersey senatörü Bob Menendez, Pile gerilimi sonrası Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) ziyaret etti, Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Dimitriu ile bir araya geldi.

Pile'de yaşanan durumun 'kabul edilemez bir saldırı' olduğunu öne süren Menendez, Türk askerlerine 'işgalci' dedi.

Türkiye'nin Kıbrıs'taki toprakları ilhak edeceği yönünde bir suçlamada bulunan Menendez, GKRY yönetimine uyarıda bulundu ve "Tetikte olmalıyız, Erdoğan her an fikrini değiştirebilir" dedi.

Senatör, Türk askerlerinin tamamen adadan ayrılmasına kadar Kıbrıs için mücadelenin sona ermeyeceğini öne sürdü.

Yaptığı görüşmelerin ardından Başpiskoposluk Sarayı'na geçen ABD'li senatöre Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 3 Georgios tarafından Helenizm'e hizmetlerinden dolayı 'Havari Barnabas Altın Madalyası' verildi.

Daha sonra Dünya Kıbrıslılar Diaspora Konferansı'na katılan Menendez, burada yaptığı konuşmada, kayınvalidesinin Lefkoşa'da doğduğunu, eşiyle yeniden Güney Kıbrıs'ta bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.