Mel Gibson'dan Türklere alçak Karabağ iftirası: Ermeni halkı etnik temizliğe maruz kalıyor

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan ABD'li oyuncu Mel Gibson, Azerbaycan'la ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Mel Gibson, Karabağ'daki operasyonla alakalı ''soykırım'' diyerek Türklere iftirada bulundu. Ünlü oyuncu, ''Ermeni halkı bir kez daha etnik temizliğe maruz kalıyor. Pek çok Ermeni, Azerbaycan ve Türkiye'nin elinde tarif edilemez dehşetler yaşıyor'' açıklamaları ile tepkilerin odağı haline geldi. Gibson'ın ''Soykırım'' iftirası Türkler tarafından tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz hafta Karabağ'da yasa dışı Ermeni güçlerin provokatör eylemlerinin artması üzerine "antiterör operasyonu" düzenleyen Azerbaycan, 1 günün ardından Ermeni güçlerinin mevzilerini yok ederek ateşkes sağlandı. Ermeniler, Azerbaycan'ın operasyonda başarılı olmasının ardından Karabağ'dan ayrılmaya başladı. . Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Karabağ'da yaşayan Ermeni sakinlerin Ermenistan'a veya başka bir ülkeye taşınma kararının kendileri ile ilgili olmadığını açıkladı.

MEL GIBSON'DAN "SOYKIRIM" İFTİRASI

Mel Gibson, "Azerbaycan etnik temizlik yaptı" diyerek iftiralar ile saldırdı. Skandal iftiralar atan Gibson, "Ermeni halkı bir kez daha etnik temizliğe maruz kalıyor. Pek çok Ermeni, Azerbaycan ve Türkiye'nin elinde tarif edilemez dehşetler yaşıyor." ifadelerini kullandı. Gibson, dünyaya "Acil adım atın" çağrısı yaptı. Gibson'ın "Soykırım" iftirası Türkler tarafından tepkiyle karşılandı.