Meclise kanlı baskın

Makedonya meclisinde Arnavut etnik partisiyle yapılan koalisyonu protesto eden göstericiler meclisi bastı. Çıkan olayda 1'i ağır 9 kişi yaralandı.

Makedonya’da meclis başkanlık seçimi kanlı bitti. Ülke medyasındaki haberlere göre, maskeli bir grubun Meclise zorla girmesinin ardından yaşanan olaylarda aralarından bazı milletvekillerinin de bulunduğu 9 kişi yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan Arnavut Milletvekili Zijadin Sela'nın durumunun ağır olduğu ifade edildi. Meclis binası önünde toplanan Makedon milliyetçisi İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) yanlılarının protestosu da sürüyor. Civarda sık sık ses bombaları atılırken protestocu grup da belirli aralıklarla sloganlar atıp Makedonya milli marşı okudu. 

KABİNE ACİL TOPLANDI 

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, mecliste gece boyunca devam eden ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı olayların ardından siyasi parti liderlerini toplantıya çağırdı. İvanov, düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunarak, "Sizleri soğukkanlı kalmaya, çeşitli provokasyon, yalan haber ve manipülasyonları dikkate almamaya davet ediyorum”  ifadelerini kullandı.

Rehin alınan AA kameramanı serbest 

Meclis önündeki protestoların başlamasının ardından, yüzleri maskeli bir grup meclise girerek aralarında milletvekilleri ile basınmensuplarının da olduğu birçok kişiyi rehin aldı. Rehin alınanlar arasındaki AA kameramanı Abdul, yaklaşık 6 saat sonra salıverildi.

Dışişleri'nden uyarı: Endişe verici 

Dışişleri Bakanlığı'nca Makedonya'daki son gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada, " Kurulduğu günden itibaren dostane ilişkiler yürüttüğümüz, bağımsızlığını, egemenliğini desteklediğimiz Makedonya Cumhuriyeti'nde uzun süredir yaşanan siyasi krizden kaygı duyuyoruz. Sorunlara diyalogla çözüm bulmaya davet ediyoruz."