Market rafları boş kaldı, ordu devreye girdi... İngiltere'de yakıt krizi

İngiltere'de Brexit sonrası yaşanan tır ve kamyon şoförü sıkıntısı ülkede ciddi sorunlara yol açtı. Özellikle benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar oluşurken market rafları boş kaldı.

AA

İngiltere'de tır ve kamyon şoförü eksikliğinden kaynaklanan tedarik sorunları benzin istasyonları önünde uzun kuyruklara neden olurken market rafları da boş kaldı.

YAKIT TEDARİKİ SORUNU

Ülkede enerji şirketi BP ve Tesco Alliance'ın, ülkede "çok az sayıda" petrol istasyonunun kapatılacağını duyurmasının ardından benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştu. Başkent Londra'da bazı istasyonlarda ise benzin kalmadığı görüldü.

ASKERLER YAKIT KRİZİNDE DESTEK İÇİN DEVREYE GİRİYOR

İngiltere, İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, ülkede ağır araç sürücülerinin sayısının yetersiz olması nedeniyle devam eden yakıt tedariki sorununun aşılabilmesi için İngiliz askerlerinin birkaç gün içerisinde sürücü olarak göreve başlayacağını bildirdi.

Kwarteng, İngiliz resmi yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada, son günlerde ülkenin bazı bölgelerinde halkın benzin istasyonları önünde kuyruk oluşturmasının zor bir durum olduğunu, buna rağmen ülkede bir krizin bulunmadığını, durumun düzelmeye başladığını ifade etti.

RAFLAR BOŞ KALDI

Sorun bazı süpermarketlerde rafların boş kalmasına yol açtı. Başkent Londra'daki çeşitli marketlerde özellikle tavuk ve domuz eti ile hazır suların satışa sunulduğu rafların halen boş olduğu görüldü.