Malazya'dan nadir elementlere ihracat yasağı

Başbakan Enver İbrahim, değerli kaynakların sömürülmesini ve kaynak kaybını engellemek için nadir toprak hammaddeleri konusunda yeni bir politika planlıyor.

Aksam.com.tr

Ülkenin başbakanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Malezya'nın değerli kaynakların sömürülmesini ve kaynak kaybını engellemek için nadir toprak hammaddelerinin ihracatını yasaklayacak bir politika geliştireceğini söyledi.

Aksam.com.tr'nin Al Jazeera'dan çevirdiği habere göre, Enver İbrahim, Güneydoğu Asya ülkesinin parlamentosuna verdiği demeçte, bu önlemin "ülke içinde nadir toprak değer zincirinin gelişimini teşvik ederek Malezya'nın getirilerini de arttıracağını" söyledi.

Free Malaysia Today News'e göre Enver, "Nadir toprak endüstrisi, sürdürülebilir ve çevre dostu radyoaktif olmayan nadir toprak elementine dayalı yeni bir sürdürülebilir büyüme kaynağı olarak ortaya çıkacaktır" dedi.

Bu hedefe ulaşmak için, sürdürülebilirlik ve sorumluluk ilkeleri rehberliğinde maden endüstrisinin bütünsel gelişimini teşvik edecek yeni bir maden politikası kullanılacaktır.

"Bu politika, daimi orman rezervlerinde, çevreye duyarlı alanlarda ve koruma altındaki bölgelerde madencilik faaliyetlerinin yürütülmesi için bir kılavuz görevi görecektir" dedi.