Macron'dan Ukrayna mesajı: Askeri birlik yollayabiliriz

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanması halinde, Avrupa'nın güvende olmayacağını belirtti. Macron, Kiev'e askeri birlik gönderebilecekleri mesajını verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, katıldığı televizyon yayınında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi. Macron, savaşın artık Avrupa topraklarında olduğunu ifade ederek, Avrupa'yı "zayıf" olmamaya ve "karşılık vermeye hazır olmaya" çağırdı.

'GÜVENDE OLMAYACAĞIZ'

Fransızların ve Avrupa'nın güvenliği tehlikeye gireceğini söyleyen Macron, Moskova yönetiminin savaşı kazanması durumunda artık güvende olmayacaklarını savundu.

MOSKOVA'YI RAKİP GÖRDÜ

Macron, Rusya'ya karşı savaşmadıklarına ve bu ülkeye karşı savaşmak konusunda da "asla ilk girişimi" kendilerinin yapmayacağına işaret etti. Fransa Cumhurbaşkanı, "Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı." diyerek, bu ülkeyi bir "rakip" olarak nitelendirdi.

'TÜM SEÇENEKLER MASADA'

Ukrayna'ya askeri birlik gönderme konusunda Macron, "Tüm bu seçenekler mümkün, bunun tek sorumlusu Moskova olur" değerlendirmesinde bulundu. Ukrayna'da Fransa ve Avrupa'nın güvenliğinin de söz konusu olduğunu kaydeden Macron, "Barışı istemek, Ukrayna'dan vazgeçmek anlamına gelmiyor" dedi. Fransa'nın nükleer silahının, Fransızlara güvence sağladığı değerlendirmesini yapan Macron, Rusya'nın galip gelmesinin Fransızların hayatının değişeceği anlamına geldiğini anlattı.

'PARANOYAK HAYALLER'

Fransız liderin sözlerine yanıt Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi. Peskov, "Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor"dedi. Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergei Naryshkin de Macron'un açıklamalarını "Çılgınca ve paranoyak hayaller" olarak değerlendirdi.