Macron'a kötü haber! Kritik görüşme öncesi Kremlin'den açıklama geldi

Ukrayna sınırındaki tansiyonu düşürmek için Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Kremlin'den kötü haber geldi. Macron'un ziyaretine saatler kala Kremlin'den yapılan açıklamada görüşmenin gerilimin çözülmesinde çok önemli olduğunu, ancak önemli atılımların beklenemediğinin altı çizildi.

Hürriyet

Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ziyaretine saatler kala Kremlin'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Ukrayna sınırındaki tansiyonu düşürmek için başlatılan diplomatik çabalar son sürat devam ediyor.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Başkan Erdoğan'a teşekkür

Bu kapsamda Fransa Cumhurbaşkanı Macron bugün Moskova'ya gidiyor. Ancak kritik ziyaret henüz gerçekleşmeden Macron'un pek de hoşuna gitmeyecek bir açıklama geldi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron arasındaki görüşme öncesinde gazetecilere verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi;

Dünyaya servis edildi... Rusya'nın işgal hazırlığı böyle görüntülendi!

'Durum tek bir toplantıda belirleyici atılımlar beklemek için çok karmaşık. Görüşmede önemli bir atılımın yaşanmasını beklemiyoruz.'

YENİ BİR DENGE ÇAĞRISI

Peskov, Macron'un Rusya ziyaretinin 'çok önemli' olduğunu, çünkü Fransa'nın Avrupa Birliği dönem başkanlığını da yürüttüğünün altını çizdi.

Avrupa Birliği'nin yeni hedefi Azerbaycan: Doğalgaz için Bakü'ye başvurdular

Bugün Moskova'ya gidecek olan Macron yarın ise krize diplomatik bir çözüm bulmak için Ukrayna'da temaslarda bulunacak.

Moskova ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Macron Avrupalı ülkeleri korumak ve Rusya'yı yatıştırmak üzere 'yeni bir denge' çağrısında bulunmuştu..

İngiltere ve Fransa anlaştı! Kritik Rusya görüşmesinden yaptırım kararı çıktı

Macron, Ukrayna'nın egemenliğinin tartışmaya açık olmadığı konusundaki görüşlerini de yinelemişti.