Macron: ''Dileğim sakinleşmek''

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cezayir ile sertleşen ilişkiler hakkında konuştu. Macron, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ilişkilerinin ''gerçekten samimi'' olduğunu ve Cezayir ile ilişkilerin sakinleşebileceğini umduğunu söyledi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün yaptığı açıklamada, Cezayir ile ilişkilerin sakinleşebileceğini umduğunu söyledi.

Aksam.com.tr'nin France 24'ten aktardığı habere göre, Macron, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ilişkilerinin "gerçekten samimi" olduğunu söyledi.

France Inter yayıncısına konuşan Fransız lider, "Dileğim sakinleşmek çünkü bence konuşmak ve ilerlemek daha iyi" dedi.

Cezayir hafta sonu Paris büyükelçisini geri çağırmış ve Fransa'nın Sahel bölgesindeki cihatçılarla savaşan güçlerine ulaşmak için düzenli olarak kullandığı Fransız askeri uçaklarına hava sahasını yasaklamıştı.

Bu, vizeler konusunda yaşanan sert bir tartışmanın ardından geldi. Macron'un Kuzey Afrika ülkesinin bağımsızlık savaşının torunlarına, Cezayir'in tarihini "tamamen yeniden yazan" bir "siyasi-askeri sistem" tarafından yönetildiğini iddia ettiği sözlerine cevaptı.

Cezayir, Fransa'nın Cezayir, Fas ve Tunus vatandaşlarına verdiği vize sayısını keskin bir şekilde azaltacağını söylemesine "kızmıştı".