Limandan sürgün

Gazze'de 32 bine yakın kişiyi katleden İsrail, bölgede sıkışıp kalan Filistinlileri denizden sürgüne hazırlanıyor. Netanyahu, ABD'nin yardımlar için Gazze sahiline inşa ettiği geçici limanı sivilleri sınır dışı etmek için kullanacaklarını açıkladı.

İsrail, bombalardan kaçarak Mısır sınırındaki Refah kentinde sıkışıp kalan 1,5 milyonu aşkın Filistinlileri denizden sürgün etmenin planlarını yapıyor. Refah'ta yeni bir katliama hazırlanan Tel Aviv yönetimi, ABD'nin bölgedeki sivillere insani yardım ulaştırmak için kurmayı planladığı geçici liman üzerinden Gazzelileri başka ülkelere göndermeyi hazırlanıyor.

ZORLA GÖNDERECEKLER

Washington yönetimi, yardımların Gazze'ye daha kolay girişini sağlamak için abluka altındaki bölgenin kıyısında geçici bir yüzer platform inşa edeceklerini duyurmuş ve bölgeye 4 gemi göndermişti. Liman için çalışmalar sürerken İsrail'in asıl niyeti de ortaya çıktı. İsrail Meclisi'ndeki Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nin özel toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun limanın Filistinlilerin Gazze'den çıkarılmasını da kolaylaştırabileceğini söylediği öne sürüldü. İsrail basınına göre Netanyahu, Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden ayrılmasının önünde, diğer ülkelerin onları kabul etme konusundaki isteksizliği dışında hiçbir engel bulunmadığını dile getirdi. Netanyahu'nun önerisi, Filistinliler tarafından öfkeyle karşılandı.

GERİ ADIM ATMIYOR

ABD'deki Cumhuriyetçi senatörlerin toplantısına video konferans yoluyla bağlanan Netanyahu, ülkesinin insanlık felaketine yol açtığı Gazze'deki vahşete devam edeceklerinin mesajını verdi. ABD'li Senatör Chuck Schumer'in seçim çağrısını eleştiren Netanyahu, Gazze'deki hedeflerine ulaşıncaya kadar saldırıların süreceğini söyledi.

ABD, Filistinlilere denizden yardımların ulaştırılması için bölgede seyyar liman görevi görecek 4 gemi gönderdi.