Libya'da ölü sayısı 2800'e yükseldi

Etkilenen bölgelerde 7,000 aileyi kurtarma çalışmaları devam ediyor, çok sayıda insan kayıp.

Aksam.com.tr

Libya Kızılayı'ndan bir tıbbi kaynağın Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Daniel Fırtınası'nın yol açtığı sellerin Libya'nın doğusunu vurmasının ardından en az 2,800 kişi öldü ve çok sayıda kişiden haber alınamıyor.

Libya'nın doğusunu vuran sel felaketinin ardından Derna kentinde ölü sayısı 2,000'i aştı

Pazar günü yaşanan felaketten en çok etkilenen şehirler Derna, Bingazi, Bayda ve Al Marj'ın yanı sıra Soussa'dır.

"İstatistikler selden etkilenen tüm şehirleri kapsıyor" diyen kaynak, çoğu insanın boğularak ya da konut binalarının çökmesi sonucu öldüğünü vurguladı.

Etkilenen bölgelerde yaklaşık 7,000 ailenin mahsur kaldığını belirten kaynak, bu kişilerin tahliyesi için kurtarma operasyonlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yetkiliye göre Libya Kızılayı da kurtarma çalışmalarına yardım ederken dört çalışanını kaybetti, bir diğeri ise halen kayıp.

Parlamento tarafından atanan hükümetin başkanı Ossama Hamad Pazartesi günü yaptığı açıklamada sadece Derna'da ölü sayısının 2,000'i aştığını ve binlerce kişinin kayıp olduğunu söyledi.

Libya'nın Trablus merkezli birlik hükümetinin başkanı Abdul Hamid Dbeibeh, fırtına ve sellere maruz kalan tüm bölgeleri afet bölgesi ilan etti ve üç günlük ulusal yas ilan etti.