Libya Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı: 24 Aralık'ta değişiklik yok

Libya Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı İmad es-Saih, ülkede seçimlerin zamanında yapılacağını, yasalar meclis tarafından değiştirilse bile ertelenmesi için bir yolun olmadığını belirtti.

Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) Başkanı Halid el-Mişri, önceki gün ülkede 24 Aralık'ta yapılması planlanan başkanlık ve parlamento seçimlerinin, seçim yasaları üzerinde uzlaşıya varılması için 3 ay ertelenmesinin muhtemel olduğunu belirtmişti. Öte yandan Uluslararası İstanbul Buluşmaları programı kapsamında gazetecilerle bir araya gelen Mişri, Türkiye ile ilişkilerin son yıllarda daha da güçlendiğini ancak Doğu Akdeniz'de Fransa'nın komplolarının başarısızlığa uğrayacağını belirterek, "Fransa karışıklık yaratmada başarılı olamayacak" dedi.

KADDAFİ'NİN OĞLU DA ADAY

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, seçimler için adaylık başvurusunda bulundu. Seçim merkezine bizzat giden Kaddafi, 2011'de babasının rejiminin düşmesinden bu yana ilk kez ortaya çıktı. Seyfülislam Kaddafi, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından insanlığa karşı suç işlemekten aranıyor. Libya Askeri Başsavcılığı, Halife Hafter ve Seyfülislam Kaddafi'ye isnat edilen suçlar hakkında soruşturma tamamlanana kadar adaylık işlemlerinin durdurulmasını talep etti.