Lavrov: Hayat, Batı’yı Rusya karşıtı yaptırımları kaldırmaya zorlayacak

New York’taki 72. BM Genel Kurulu çerçevesinde dün gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı’nın kendi kendine Moskova’ya karşı yaptırımları kaldırması gerekeceğini, hayatın bunu yapmaya zorlayacağını ifade etti.

1

Lavrov “Batı’nın yaptırım oyunlarını bitireceğine ve ortak işbirliğimize yönelik çıkarları gözardı etmeye son vereceğine dair açıklamalar duyduğumu söyleyemem. Bence bunu kendileri fark edecekler. Biz Batılı partnerlerimizden yaptırımları kaldırmalarını hiç istemedik. Hayat onları bu iki tarafa da kayıplar verdiren durumu sonlandırmaya zorlayacak” ifadelerini kullandı.

Rusya ile ABD arasındaki işbirliğine yönelik büyük potansiyelin Rusofobik histeriler yüzünden hiç kullanılamadığını belirten Lavrov, ABD’nin Moskova’nın seçimlere müdahale ettiği iddialarına dair hiçbir kanıt sunamadığını vurguladı.

“İkili ilişkiler ABD Başkanı Donald Trump’ın zaferinin meşru olup olmadığı yönündeki kampanyalar ve Rusya’nın seçimlere, ABD’nin içişlerine müdahale ettiği suçlamalarından etkilendi” diyen Lavrov, Fransa ve Almanya’daki seçimlerde de Moskova’nın müdahalesi olduğu iddialarına dair bir kanıt sunulmadığını da ekledi.

‘KANITLARIN GİZLİ OLDUĞUNA İNANAMAM’

Lavrov, ABD Dışişleri Bakaın Rex Tillerson’ın bu iddialara ilişkin kanıt sunan belgelerin gizli olduğu yönündeki ifadelerine de “Tillerson’a bu müdahalenin nasıl kanıtlanabileceğini sorduğumda, bana bir şey gösteremeyeceğini, bu bilgilerin gizli olduğunu söyledi. Buna inanamam” dedi.

Sputnik