Latin Amerika karıştı: Venezuela'dan ''derhal'' çekilin!

Venezuela'da 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçimi sonrası ülke karıştı. Nicolas Maduro hükümeti, 7 Latin Amerika ülkesinden diplomatik personelini ülkeden çekmesini istedi

AA

Venezuela hükümeti, devlet başkanı seçimine ilişkin açıklamaları nedeniyle 7 Latin Amerika ülkesinden diplomatik personelini Venezuela'dan "derhal" çekmesini istedi.

"VENEZUELA'DAKİ DİPLOMATİK TEMSİLCİLERİNİZİ DERHAL ÇEKİN"

Venezuela hükümetinden yapılan açıklamada, ülkede 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçimiyle ilgili Arjantin, Şili, Kosta Rika, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay'ın, ülkenin içişlerine müdahale anlamına gelen ifadeler kullandığı gerekçe gösterilerek, bu ülkelerden Venezuela'daki diplomatik temsilcilerini derhal çekmesini talep etti.

Maduro'nun kaybedeceği konuşuluyordu... Venezuela'da seçimi kazanan isim açıklandı!

"BU AÇIKLAMALARI EN SERT ŞEKİLDE REDDEDİYORUZ"

Nicolas Maduro hükümetinin de bu 7 ülkedeki tüm diplomatik personelini çekeceği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Venezuela, kendi kaderini belirleme hakkına sahiptir. Venezuela, barış ve birlikte yaşama ortamını tehdit eden tüm bu eylemlere karşı gerekli önlemleri almaya muktedirdir. Seçim sonuçlarını görmezden gelmeye çalışan bu açıklamaları en sert şekilde reddediyoruz."