Kuzey Kore'nin yaptırımları delmek için Bitcoin kullandıkları iddiası

Bitcoin fiyatlarının 15 bin dolar sınırını aşmasının ardından Güney Kore ve Singapurlu uzmanlardan Kuzey Kore'nin yaptırımları delmek için Bitcoin kullandıkları iddiası geldi.

Bitcoin fiyatlarındaki uçuşta bayram edenler sadece spekülatör ve yatırımcılarla sınırlı değil. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un da Bitcoin talih kuşunu kutluyor olabilir. 

Geçtiğimiz aylarda kimi uzmanlar ve yetkililer Kuzey Kore'nin Bitcoin kazıdığını, kefaret olarak Bitcoin talep ettiğini ve dijital para birimini çaldığını belirtmişti. Bitcıoin fiyatları 2017 yılına yaklaşık 1000 dolar civarında girdikten sonra şu sıradalar 17 kat artarak 17 bin dolara yakın seyrediyor.

Güney Kore'nin devlet kontrolündeki Internet ve Güvenlik Taşkilatı yöneticisi Lee Dong-geun, yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin sanal para borsalarına saldırdığını iddia ederek, "Kuzey Kore şu ana dek ne kadar çaldı bilmiyoruz ama polis Kuzey Kore rejiminin hack girişimlerini doğruladı." ifadelerini kullanmıştı.

Polisin açıklamasına göre, temmuz ve ağustos aylarındaki polis raporlarına göre Kuzey Kore menşeli bilgisayar korsanları bitcoin ve diğer kripto paraların ticaretinin yapıldığı dört ayrı Güney Kore borsasına, çalışanlara zararlı içeriğe sahip elektronik postalar göndererek saldırdı düzenlemişti. 

HABER 7