Kuzey Kore'den yeni bir silah denemesi daha... Uçaksavar füzesi test ettiler

Kuzey Kore dün yeni geliştirilen çift dümen kontrolü ve çift impulslu uçuş motoru gibi yeni teknolojilere sahip uçaksavar füzesini denedi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Kuzey Kore dün yeni geliştirilen bir uçaksavar füzesi denedi. Bu, Salı günkü hipersonik füzenin fırlatılmasından sonra Kuzey Kore'nin bu hafta bilinen ikinci silah testi oldu.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, ülkenin askeri silah geliştiricisi olan Savunma Bilimleri Akademisi testin; füze fırlatıcısının, radarının, kapsamlı savaş komuta aracının ve savaş performansının pratik işlevselliğini doğrulamayı amaçladığını söyledi.

Füzenin çift dümen kontrolü ve çift impulslu uçuş motoru gibi yeni kilit teknolojilere sahip olduğu belirtildi.

Güney Kore ordusu, KCNA raporunu doğrulamak için ayrıntılı analiz gerektiğini söyledi.

Haberde Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, iktidardaki İşçi Partisi'nin güçlü politbüro ve Merkez Komitesi üyesi Pak Jong Chon tarafından denetlenen teste katılmadığı bilgisi yer aldı.

Kuzey Kore devletinin resmi haber ajansı KCNA, akademiye atıfta bulunarak, "Füze kontrol sisteminin hızlı tepki verme ve güdüm doğruluğunun yanı sıra düşürülen hava hedeflerinin mesafesindeki önemli artış özelliklerine sahip yeni tip uçaksavar füzesinin olağanüstü savaş performansı doğrulandı." dedi.