Kuzey Kore, Güney'i tehdit etmişti: Binayı havaya uçurdular

Kuzey Kore, kendi sınırları içerisinde bulunan Güney Kore'yle ortak çalışma ofisini havaya uçurdu. Kuzey Kore devlet televizyonu KCTV tarafından doğrulanan imha işlemiyle ilgili olarak “Bu yıkım, öfkeli zihinlerin, suçlarını gizlemek için pisliğin altına sığınan kötü zihinlere karşılık gelen bir hamlesiydi.” açıklamasına yer verildi.

Kuzey Kore’nin, Güney Kore’yle sınır kenti olan Kaesong’da bulunan Koreler arası ortak çalışma ofisini havaya uçurduğu öne sürüldü.

Aksam.com.tr’nin Yonhap’tan aktardığı habere göre, iki ülke sınırındaki Kaesong kentinden gelen patlama seslerinin ardından yoğun bir kara duman yükseldi.

Devlet televizyonu KCTV doğruladı

Kuzey Kore devlet televizyonu KCTV, binanın tamamen havaya uçurulduğunu doğruladı. KCTV yayınında şu ifadelere yer verildi:

“Bu yıkım, öfkeli zihinlerin, suçlarını gizlemek için pisliğin altına sığınan kötü zihinlere karşılık gelen bir hamlesiydi.”

Kim Jong-un’un kız kardeşi tehdit etmişti

Kuzey Kore liderli Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo-jong, “Güney Kore’nin kısa bir süre içerisinde Kuzey-Güney ortak çalışma ofisinin enkazını içeren trajik bir görüntüyle karşı karşıya kalacağını” söylemişti.

Güney Kore’de bulunan “Özgür Kuzey Kore Savaşçıları” ve “Keunsaem” grupları, Güney’den Kuzey’e balonlarla propaganda broşürleri göndermişti. Kuzey Kore bu eylemi kendisine yönelik bir saldırı olarak değerlendirerek “Güney Kore ile tüm sınır ötesi iletişim hatlarını keseceğini” duyurmuştu.

Yeşil meteor geceyi aydınlattı

Havalandırma boşluğuna düşen yavru baykuşları itfaiye ekipleri kurtardı

Artan vakalara rağmen Caddebostan sahili sosyal mesafesiz eğlenenlerle doldu