Kremlin'den Suriye’ye yığınak!

Times gazetesi, Rusya'nın Suriye'de yeni bir hava üssü inşa ettiğini yazdı. İddialara göre Humus kenti yakınlarındaki üsse asker ve ekipman gittiği aktarılıyor.

1

Rusya’dan ikinci hava üssü! Humus yakınlarındaki El Şayrat hava üssünün, Rusya kullanımına açıldığı idda eden Times gazetesi, Humus yakınlarındaki üsse yeni askeri personel ve atak helikopterlerinin geldiğini bu üssün diğerinden daha kapsamlı olacağını yazdı. Gazeteye konuşan bölgedeki kaynaklar, "Şu anda üste 50 ila 60 Rus askeri var. Askerler için lojmanlar yapıldı. Ama bazı askerler üsse yakın olduğu için Humus'ta kalıyor. Bildiğimiz kadarıyla üste 10 uçak ve 15 helikopter var" dedi. 

Uçak sayıları ikiye katlanacak!

Rusya'nın yeni üsle birlikte Suriye'deki uçak kapasitesinin ikiye katlayacağı ve özel harekat personelinin de bulunduğu toplam 1000 askerin sevk edileceği belirtildi. El Şayrat hava üssünde toplam 45 uçak hangarı bulunduğu ifade edilen haberde, Rus mühendislerin hava üssündeki pistleri onardığı belirtildi. Ayrıca üste iki iniş pisti olduğunu da iddia edildi.