Kraliçe hastane sonrası ilk kez halk arasına çıktı

İngiltere'nin 95 yaşındaki kraliçesi II. Elizabeth, birkaç gün önce hastanedeki tedavisinden sonra ilk kez halk arasına koyu renk gözlüğü ve baş örtüsüyle direksiyon başında çıktı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth, birkaç gün önceki hastaneye yatışından sonra ilk kez halk arasında görüldü. Windsor'da araba sürerken kameralara da yakalanan kraliçe, başörtüsüyle görüntülendi.

Aksam.com.tr'nin İngiliz The Mirror'dan aktardığı habere göre, koyu renk gözlüğü ve başörtüsüyle direksiyon başına geçen Kraliçe, bugün Londra'nın güney batısındaki Windsor'da arabasını sürerken görüldü. Kraliçe, bir geceyi hastanede geçirdiğinden beri ilk kez ortalıkta görüntülendi.

Kaynaklar, Glasgow'daki COP26 iklim değişikliği zirvesine katılması gerekirken bunun, bugün başlayan COP26 iklim değişikliği konferansı da dahil olmak üzere kraliyet nişanlarının birçoğunun iptal edildiği anlamına geldiğini kaydetti.

Son zamanlarda kraliyet ziyaretlerinde ilk kez baston kullanan Kraliçe için Buckingham Sarayı Cuma günü yaptığı açıklamada, doktorların Majestelerine "en az önümüzdeki iki hafta boyunca dinlenmeye devam etmesini" tavsiye ettiğini söyledi.

II. Elizabeth, bugün dünya liderleri için Cop26'da bir resepsiyona ev sahipliği yapmak yerine bir video mesajı gönderecek.