Kosova, ülke içinde yaşanan çatışmalara Sırbistan'ı müdahil olmakla suçladı

Kosova İçişleri Bakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada Sırbistan'ı hafta sonu yaşanan çatışmalara doğrudan müdahil olmakla suçladı ve dört kişinin ölümüne yol açan ve eski savaş dönemi düşmanları arasındaki ilişkileri daha da geren şiddet olaylarına Rusya'nın müdahil olma ihtimalini araştırdığını söyledi.

Aksam.com.tr

Pazar günü Sırp isyancılar ile Kosova polisi arasında çıkan çatışmada bir Kosova polisi ve üç silahlı saldırgan öldürüldü. Olayla ilgili olarak ilk etapta sekiz kişi tutuklanmış, ancak delil yetersizliği nedeniyle dördü serbest bırakılmıştı.

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla Associated Press'e verdiği bir mülakatta müfettişlerin Sırbistan'ın müttefiki Rusya'yı silahlı saldırıyla ilişkilendiren kanıtları incelediğini söyledi. Sveçla, gün boyu süren silahlı çatışmanın ardından Rus silahları, diğer teçhizat ve Rus müdahalesini gösteren belgelerin bulunduğunu söyledi.

Kosova'nın 2008 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana yaşanan en kötü çatışmalardan birinde, yaklaşık 30 maskeli adam Pazar günü erken saatlerde Banjska köyü yakınlarında bir polis devriyesine ateş açtı. Daha sonra bir Sırp Ortodoks manastırının kapılarını kırarak içeride rahipler ve ziyarete gelen hacılarla birlikte barikat kurdular.