Koronavirüs orada ortaya çıkmıştı… Wuhan'da son durum

Koronavirüs salgının ortaya çıktığı Wuhan şehrine giden muhabirler Çin'deki son duruma ilişkin gözlemlerini anlattılar. Yapılan açıklamalarda, kontrol ve izleme uygulamalarının geçmişe nazaran çok daha sıkı olduğunu dile getirdiler.

Aksam.com.tr

Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgınına ilişkin araştırma yapan ekibi gözlemlemek için Çin'e seyahat eden gazeteciler orada yaşananları anlattı.

Aksam.com.tr'nin AFPNews'ten aktardığı habere göre, koronavirüs salgınının kökenine ilişkin uluslararası bir araştırmayı takip etmek için Wuhan'a seyahat eden gazeteci Laurie Chen, "Şehirde yaşananları unutmak isteyenlerle istemeyenler arasında yazılı olmayan bir kural var" dedi. Muhabir, bu kuralın net olarak ayrımının görülebileceği bir şehirle karşılaştığını ifade etti.

AFP News Pekin muhabiri Sébastien Ricci, sağlık bilgilerinin yer aldığı akıllı kod uygulamalarının Çin'in gündelik yaşamında vazgeçilmez bir hale geldiğini söyledi. Ricci ayrıca, Çin'de izleme ve kontrol uygulamalarının hiç bu kadar müdahaleci olmadığını dile getirdi.