Koronavirüs krizi vurdu... Tayland'da taksiler terk edilince sebze bahçesi oldu

Türkiye'de -özellikle İstanbul'da- koronavirüs nedeniyle artan taksi krizinde şoförler yolcu beğenmezken, Tayland'dan ibret verici görüntüler geldi. Taksi otoparkında işçiler boşta kalıp hiç kullanılmayan taksilerin çatılarını küçük bahçelere çevirerek domates, salatalık, fasulye yetiştirmeye başladı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Tayland'da koronavirüs krizi nedeniyle taksiler boşta kalınca araçların çatıları küçük sebze tarlaları olarak kullanıldı. İki taksi kooperatifindeki işçiler, bu "minyatür bahçelere", domates, salatalık ve çalı fasulyesi gibi çeşitli mahsullerin ekti.

Aksam.com.tr'nin AP News'ten aktardığı habere göre, bambu çerçevelere gerilmiş siyah plastik çöp torbaları kullanarak kurulan "çatı bahçeleri", alanı bir otoparktan çok göz alıcı bir sanat enstalasyonuna dönüştürdü.

Taksicilerin kötü etkilenen sektör üyelerinin ve operatörlerin durumuna dikkat çekmek isteyerek yola çıktığı olayda 54 yaşındaki yönetici Thapakorn Assawalertkul'a göre, en önemli kooperatiflerin şu anda Bangkok sokaklarında dolaşan sadece 500 otomobili kaldı.

2.500'ü çeşitli şehir sitelerinde boşta duruyor.

Bazı sürücüler, geçen yıl pandemi ilk başladığında çok korktukları için araçlarını teslim edip kırsal alanlardaki evlerine döndüler. daha fazlası ikinci dalgada vazgeçerek arabalarını geri verdi.

Tayland'ın Kovid-19 vakaları, Ağustos ortasında 23.400'ün üzerine çıktıktan sonra son günlerde 15.000'in biraz altına düştü. Hükümet, Tayland'ın toplam vakalarının %97'sini ve ölümlerin %99'undan fazlasını oluşturan şu ana kadarki en ölümcül dalgası olan anın geride bırakıldığını umuyor. Ülke, toplamda 1.4 milyon vakayı ve 14.000'den fazla ölümü doğruladı.