AA
AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Dubai'de en az bir patlama sesi duyuldu ve hava savunma sistemleri devreye girdi.
BAE resmi makamlarından ise henüz açıklama yapılmadı.
Öte yandan sosyal medyada yer alan görüntülerde, Dubai Havalimanı yakınındaki bir bölgeden siyah dumanların yükseldiği görüldü.
KATAR'IN BAŞKENTİ DOHA'NIN SANAYİ BÖLGESİNDE KÜÇÜK ÇAPLI YANGIN ÇIKTI
Katar İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Savunma sistemlerinin füze engelleme müdahalesi sırasında sanayi bölgesinde sınırlı bir yangın çıktı. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı." denildi.
Sosyal medyada yer alan görüntülerde, yangın çıkan bölgede siyah dumanların yükseldiği görüldü.
"İRAN, ÜLKEYE 137 FÜZE VE 209 İHA FIRLATTI"
İran, ABD-İsrail ortaklığında düzenlenen saldırılara karşılık bölgedeki birçok ülkeyi hedef aldı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran'ın dün ülkeye 137 füze ve 209 insansız hava aracı (İHA) fırlattığı bildirildi.
Dubai şehir medya ofisine göre, hava savunmaları tarafından düşürülen İHA'ların enkazı iki evin avlusuna düştü. Olayda 2 kişi yaralandı. Yetkililer, yaralanan kişilerin gerekli tıbbi müdahaleyi aldığını ve emirlik genelinde duyulan seslerin başarılı müdahale operasyonlarından kaynaklandığını belirtti.
UMMAN'IN DUKM LİMANI'NA İHA SALDIRISI: 1 YARALI
Umman Deniz Güvenliği Merkezi, konuya ilişkin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, geminin limanın 5 mil kuzeyinde hedef alındığını belirtti.
Açıklamada, gemide bulunan 20 mürettebattan tamamının tahliye edildiği, dört kişinin yaralandığı ve tedavi altına alındığı aktarıldı.
Mürettebattan 15 kişinin Hindistan, 5 kişinin ise İran vatandaşı olduğu bilgisi paylaşıldı.
İran'ın ABD ve İsrail saldırılarına karşı yapığı misillemenin ardından sabah saatlerinde de Doha ve Dubai kentinde patlama sesi duyulduğu, hava savunma sistemlerinin devreye girdiği bildirilmişti.
BAE DUYURDU: DUBAİ'DE İHA PARÇALARININ DÜŞMESİ SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
Dubai hükümeti basın ofisi, konuya ilişkin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan açıklama yaptı.
Açıklamada, hava savunma sistemleri tarafından engellenen İHA'ların parçalarının Dubai'de iki evin avlusuna düştüğü kaydedildi.
Olayda iki kişinin yaralandığı ve yaralılara gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığı ifade edildi.
Ayrıca bölgede duyulan seslerin, başarılı şekilde gerçekleşen operasyonlardan kaynaklandığı aktarıldı.
İran'ın ABD ve İsrail saldırılarına karşı yapığı misillemenin ardından sabah saatlerinde Dubai kentinde patlama sesi duyulduğu, hava savunma sistemlerinin devreye girdiği bildirilmişti.