Konferansa nargile ile bağlandı, umursamazlığı dikkatlerden kaçmadı

Washington’da önceki gün düzenlenen “Kürt Konferansı”na video konferans yöntemiyle katılan PKK'nın Suriye uzantısı PYD lideri Salih Müslim, salondakileri şaşırttı. Terör örgütü PYD içinde ''şişko'' lakabıyla tanınan Müslim'in konferansa nargile ile bağlanması ve umursamazlığı dikkatlerden kaçmadı.

1

Salondaki katılımcılar Salih Müslim’in nargile içerek soruları yanıtladığı anları telefonlarına kaydederek daha sonra sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan takipçileriyle paylaştı.

ABD hükümetinin DAEŞ’e karşı savaşma bahanesiyle silahlandırdığı PYD lideri Salih Müslim’e Amerikan vizesi verilmediği öne sürüldü.

İŞTE O ANLAR:

ABD hükümetinin IŞİD’e karşı savaşma bahanesiyle silahlandırdığı PYD lideri Salih Müslim’e Amerikan vizesi verilmediği öne sürüldü.

PYD’nin adı önceki gün ABD Kongresi Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde Senatör Lindsey Graham ile ABD Savunma Bakanı Ashton Carter arasında geçen konuşmada da geçmişti. 

Graham’ın “PYD’yi ve YPG’yi hiç duydunuz mu?” şeklindeki sorusuna “Evet” karşılığını veren Carter, Senatörün, “Bunlar kimdir?” sorusunu ise “Kürt gruplar'' şeklinde cevaplamıştı. Sorularına “YPG, PYD’nin silahlı kanadı mı?” diye devam eden Graham'a yanıt veren Savunma Bakanı ise “Evet, doğru” demişti.

Savunma Bakanı Ashton Carter, Graham’ın “Raporlar, bunların PKK ile bağlantılı ya da en azından önemli ilişkileri olduğunu belirtiyor. Bu doğru mu?” şeklindeki sorusuna ise “Evet” yanıtını vermişti.

Son olarak Graham’ın araya girerek, PKK’nin Türkiye için terör örgütü olduğunu söylemesi üzerine Carter, “PKK sadece Türkiye’nin değil ABD’nin nazarında da terör örgütüdür” diye konuşmuştu.