Kolombiya'da kan donduran salgın önlemi! Dışarıya çıkana korona infazı

Kolombiya'nın yoksul kesimlerinde koronaya karşı mücadele kartellerin eline düştü. Çete, dışarıya çıkma yasağını delen 9 kişiyi infaz etti.

Kolombiya’da, koronavirüs önlemlerini uygulama işini çeteler ele aldı. Devletin varlığının hissedilmediği bölgelerde devriye gezen yasadışı silahlı grupların çok sıkı kısıtlamalar dayattığı ve uymayanları infaz ettiğine dair iddialar ortaya atıldı. Çeteye itiraz edip dışarıya çıkan 9 kişi infaz edildi.

Silahlı gruplar, virüs yayılımını durdurmak için 32 eyaletin en az 11’inde kural dayatıyor. 5’inde kontrolü sağlamak için şiddet uyguluyor. 

BROŞÜRLER TEHDİT DOLU

Çete, uyarıları vatandaşlara broşür ya da WhatsApp’tan iletiyor. The Guardian’a konuşan Putumayo’dan yerel lider, kartellerin köylerarası ulaşımı kestiğini, Kovid-19’a yakalandığından şüphelendiklerini bölgeyi terk etmeye zorladıklarını ya da öldürdüklerini anlattı. ELN üyelerinin dağıttığı bir broşürde ise hayatları korumak için insanları öldürmek zorunda kalacaklarından, sadece market, fırın ve eczane çalışanların çıkmalarına izin verileceği belirtildi.

Edison Leon isimli bir yerel yönetici, çeteyi şikayet edince suikastta öldürüldü.